Järjestäjä:
 OK 77
Kilpailun suojelija: Euroopan investointipankin varatoimitusjohtaja Alexander Stubb
Kilpailunjohtaja: Jan Biström
Kilpailun valvoja: Kristian Forsell, OK Raseborg
Ratavalvoja: Tommy Selin, EsAk
Ratamestariryhmän johtaja: Johan Uusimäki
Ratamestarit: Matias Kankkunen och Caj Snickars
Tulosvastaava: Jori Arrakoski
Tiedottaja:  Anna Jacobson, 045 3474770
Tuomarineuvosto: Anders Lindahl (OK Trian), pj., Yvonne Gunell (Pargas IF) ja Jan Torrkulla (IF Femman).

Kilpailukeskus: Kauniaisten keskusurheilukenttä, osoite Bembölentie 5, 02700 Kauniainen. Viitoitus teiden 110 ja Karvasmäentien risteyksestä. Ajoaika 5 min. Junalla saapuvien on kuljettava reittiä Asematie - Bembölentie kilpailukeskukseen.

Pysäköinti:
Pysäköinti on Saharan pallokentällä, osoite Eteläinen Suokuja 1. Viitoitus pysäköinnistä kilpailukeskukseen on 650 m. Viitoitukselta ei saa poiketa. Pysäköintimaksu 5 €. Pysäköintilippuja myydään Infossa ja lippu on asetettava selvästi näkyviin, kun kilpailukeskuksesta (pysäköinnistä) lähdetään.

Sarjat ja ratapituudet:

H21 3,7 km
H35 3,4 km
H45 2,7 km
H55 2,6 km
H65 2,2 km
H75 1,9 km
H18 2,7 km
H13-15 1,9 km

D21 3,3 km
D35 2,6 km
D45 2,5 km
D55 2,2 km
D65 1,7 km
D75 1,6 km
D18 2,5 km
D13-15 1,7 km

Ei mestaruussarjoja
H10-12 1,6 km
D10-12 1,6 km

Kartta: Sprinttikartta mittakaavassa 1:4000, käyräväli 2 metriä. Kartoittajat: Sophia Arrakoski, Isabel Donner, Michaela Weiss. Päivitys kisaa varten (07/2018): Matias Kankkunen, Tomas Ray, Caj Snickars. Tuloste 08/2018. Kartta on muovisuojassa. Kartan koko on A4.

Mallirasti: Löytyy kilpailukeskuksessa infon luona. Tarkista, että Emit-korttisi toimii!

Ensimmäinen lähtö: Kello 17.00.

Lähtökynnys: Kaikkien kilpailijoiden on ylitettävä lähtökynnys viimeistään klo 17.15, Jolloin kynnys sulkeutuu ja lunastamattomat kilpailunumerot poistetaan. Musta-keltainen viitoitus kilpailukeskuksesta lähtökynnykselle 1300 metriä. Viitoitukselta ei saa poiketa. Lähtökynnyksellä/ esilähdössä on rajattu määrä käymälöitä sekä aurinko- ja sadesuoja. Kilpailijoilla ei saa olla mukanaan lähtökynnykselle kännyköitä tai muita mobiilikommunikaattoreita.

Kilpailunumerot ja Emit-liuskat: Itsepalvelu lähtökynnyksellä/ esilähdössä. Omat hakaneulat. Kirjoita kilpailunumerosi Emit-liuskaan.

Emitin vaihto: Kilpailija vastaa itse siitä, että hän juoksee oikealla Emit-numerolla. Väärällä Emit-numerolla kilpaileva suunnistaja hylätään. Numeron vaihto tehdään ainoastaan kilpailukeskuksen infossa.

Päällysvaatteet: Lähdöstä on vaatekuljetus. Vaatteet paketoidaan omaan muovipussiin.

Rastimääritteet: Lähdössä on irralliset määritteet. Huom! Vain yhdet/ henkilö. Itsepalvelu. Järjestäjät eivät tarjoa muovitaskuja tai kiinnitysvälineitä. Rastimääritteet on painettu karttaan.

Lähdön toiminta:

5 min. Nimenhuuto. 
4 min. Kilpailunumeron tarkistus
3 min. Emit-kortin nollaus
2 min. Mallikartta näytillä
1 min. Siirry karttojen luo. H/D10-12 saavat karttansa.
0 min. Ota karttasi, varmista että sinulla on oikea kartta. Kilpailu on käynnistynyt.

Maaston kuvaus: Tyypillinen, kaupunkimainen ympäristö, jossa sekä pien- että kerrostaloja, ahtaita läpikulkuja, julkisia rakennuksia ja viheralueita.

Ratamestarin lausunto: Sprintens tävlingsterräng består av radhus-, park- och skolområden. Banorna går till 90% på hårt underlag - grus och asfalt. Banorna är både fysiskt och tekniskt krävande, med mellanrum som kräver mycket noggrann kartläsning varvat med mellanrum som ger möjlighet till hög fart. Kontrollerna ligger nära varandra, så var noggranna med att kontrollera koderna. Kartan är splitterny och terrängen har inte tidigare använts för sprintorientering. För att förbättra tydligheten på kartan, har detaljer som inte påverkar orienteringen generaliserats. Kartan är dock ännu ställvis så pass detaljerad, att personer med svagare syn kan ha nytta av en lup. Banlängderna för vissa klasser är i övre kanten av direktiven, detta för att kunna erbjuda bästa möjliga sprinttävling. Enligt provlöparnas kommentarer “De bästa sprintbanorna som FSOM någonsin sett”. Vi rekommenderar att man kommer väl uppvärmd till start. Tävlingsområdet är inte avspärrat, vilket innebär att de tävlande måste se upp för bilar, cyklister och andra som rör sig på tävlingsområdet.

Kielletyt alueet: Luettelo sprinttikartan kielletyistä alueista/ kohteista näkyvillä sekä kilpailukeskuksessa että esilähdössä.

Maastossa on muutama kartalla kielletty kohta vielä erikseen merkitty puna-keltaisella viitoituksella. Kyseessä on muutama pensasaita, muutamia suljettuja portteja sekä aita, jonka ylittäminen on kielletty. Näiden puna-keltaisten viitoituksien ylittäminen on luonnollisesti kielletty.

Kilpailuasu: Piikkarit ja metallinastoilla varustetut jalkineet ovat kielletyt, muuten asu vapaa SSL:n sääntöjen puitteissa.

Maali: Viitoitus viimeiseltä rastilta maaliin. Leimaus maaliviivalla. Keskeyttänyt kilpailija ilmoittautuu maalissa ja purkaa Emit-korttinsa.  Karttoja ei kerätä pois maalissa, mutta maastoon ei saa mennä verryttelemään, ennen kun kaikki ovat saapuneet maaliin. Kaikki yhteydet lähtemättömiin on kielletty! Maali suljetaan klo 19.00.

Tulokset: Tulokset julkaistaan tulostaululla ja Internetissä. Väliajat tulevat vain Internettiin.

Kuntosuunnistus: Mahdollisuus kuntosuunnistukseen, kaksi ratavaihtoehtoa (pitempi ja lyhyempi). Karttoja myydään Infossa klo 17.15 ja 18.15 välillä. Hinta 10 €. Vapaa lähtö nollaamalla Emit lähdössä. Maalileimauksen jälkeen kuntosuunnistusmaalissa (EI sama maali kuin kilpasarjoissa) kortin purku tapahtuu Infossa. Maali suljetaan klo 19.00. Tulokset julkaistaan OK77:n kotisivulla perjantai-iltana.

Pesu ja pukeutuminen: Pukeutuminen ja pesumahdollisuus kilpailukeskuksessa.

Käymälät: Kilpailukeskuksessa sekä rajoitettu määrä lähtökynnyksellä.

Ensiapu: Kilpailukeskuksessa.

Palkintojenjako: Kilpailun jälkeen heti kun tulokset ovat selvillä.

Pelastussuunnitelma on nähtävillä ilmoitustaululla kilpailukeskusessa