Juniorernas Vintermångkamp (VMK) hade som årets sjunde gren terrängskidning. Skidlöpningen skedde på välpreparerade spår i Alberga 14.3.2023 på en slinga på cirka en kilometer. Regnet var tidvis intensivt. Tack vare det fick vi husera i det närmaste ensamma i skidspåret.

23VMKv7.jpg

Foto (Henkka Backman) De vattentåliga !!
Som en följd av vädret var bara de tuffaste på plats - denna gång 16 juniorer starkt. Spårslingan kördes i två varv. Sebastian Backman öppnade korken på ketchupflaskan i pulkbacken och nu flöt det vidare i samma takt - igen en grenseger. Basse blev förra veckan den 103:e grensegraren i VMK. Dagens seger kirrades med parstakning. I HD12-klassen var toppnamnen Robin Nygård och dagens överraskning, ännu i D10 tävlande, Sanni Luttinen.

VMK avslutas inkommande söndag (19.3) med skidorientering, i alla tre tävlingsklasser är det jämnt skägg mellan tvenne tävlande. Det blir intressanta och lärorika ski-o-stunder och även poängdramatik. En av de jämnaste VMK-dusterna på länge. Hela 30 juniorer har redan nu genererat fler starter i VMK än i fjol..

VMK, resultat, skidlöpning   Poängsammandrag, 7/8