Ödemarksstuga i hjärtat av Noux

stuga_kevattalviOK77:s klubbstuga OK Stugan ligger i hjärtat av Noux sjöplatå. Den är omringad av södra Finlands finaste rekreations- och orienteringsområden. En del av platån är fridlyst naturskyddsområde. Noux karaktärsdrag är flata bergskullar. Under de branta sluttningarna ligger grandominerade raviner, gammal granskog och kärr. Skogstjärnen har klart vatten och vid dem kan man se storlom och i bästa fall fiskljuse. Flygerkorrarna trivs i stamhålor i asplundarna.

Den fridfulla och rena miljön bjuder på ypperlig inramning för orienteringsträningar, likaväl som plats för företagsmöten och friluftsdagar. Utifrån Stugan kan ströva omkring och orientera (över 50 km² av orienteringskartor), vandra och simma, plocka både bär och svamp, vintertid skida både terräng och alpint, pilka och åka skridsko på sjöarna. På Stugans gård finns en gemytlig brasplats och där invid sorlar en bäck med kristallklart vatten.

Läger

Det är lätt att arrangera läger på vår välutrustade stuga.  Stugan ligger mitt på en karta och nästan all skog på en radie av 10-15 km är kartlagd. Ett nät av stigar bjuder på länkmöjligheter och på vintern kan man skida hela dagen utan att behöva besöka samma spår. Ett par kilometer från Stugan bjuder Solvalla idrottsinstitut på mångsidiga tjänster.


Vi hjälper gärna till med lägerarrangemangen, t.ex. vid banläggning eller annan naterrelaterad aktivitet. Välkommen till OK Stugan!