Fasta nätet

Det fasta orienteringskontrollnätet finns i Kasabergets skog i Grankulla. Nätet består av 15 kontroller som erbjuder utmaningar för alla nivåers orienterare, från nybörjare till erfarna orienterare.

Kontrollerna finns i skogen under hela året.

 

Kontrollnätet har tryckts på kartan KASAVUORI - KASABERGET.

Kartan kan laddas ner via länken nedan. För tillfället är det inte möjligt att köpa utprintade kartor.

Fasta nätet 2024 (PDF)

 

 

 

MOBO orienteringsbanan - Kasavuori, Kauniainen

På samma fasta nät finns även en mobil orienteringsbana, MOBO. Vid MOBO-orientering kan man med en MOBO-applikation och smarttelefon bekanta sig gratis med orientering och den rutinerade orienteraren kan med dessa hjälpmedel göra en lyckad kartträning. MOBO är en modern version av de traditionella fasta kontrollerna. MOBO fungerar i operativasystemen windows, iphone eller android. Uppladdningen av applikationen MOBO är gratis. Efter uppladdningen av appen kan du ladda gratis ner kartan Kasavuori Kauniainen. Stämplingen av kontrollerna sker genom avläsning av QR-koden som finns på kontrollpunkten.

Info om MOBO-orientering hittar Du här:   http://mobo.suunnistus.fi/ohjeet.php

 

 

1) och 2) Ari Kauhanen och Sari Sarpaneva orienterar med hjälp av telefonen. Sari orienterar till kontrollen under MOBO banans invigning 2016.

3) När man kommer till kontrollen trycker man på upptill på kartskärmen så kommer man i läs-läge (bilden) varpå man riktar telefonen mot kontrollens QR-kod.

4) Kontroll 14 ligger på naturskönt ställe bland spännande branter.

bild 1)  och 2)                                                    3)                                 4)

 

Arrangörerna hoppas, att de som rör sig i terrängen följer både allemansrättens förpliktelser och rättigheter.
Kom ihåg att det är absolut förbjudet att beträda gårdsplaner och åkermark (oberoende av bruksläget).Orienteringsföreningen OK 77 svarar för planering, utsättning och underhåll av fasta nätet.

 

 

Underhåll av nätet: Matias Kankkunen, gmail: matikkan