LÄNSIRASTIT
2020 OK logo


Länsirastit är ett motionsevenemang öppet för alla. 

Vid motionsorienteringen bjuds det på alternativ för olika nivåer både i fysik och färdighet. Banalternativ finns för nybörjare, aktiva utövare och för tävlingsorienterare. Fråga funktionärerna om du vill veta mera. Välkommen!

 Aktuellt:

Länsirastit har flyttat till egna sidor: https://lansirastit.fi/

Där hittar du noggranna uppgifter om evenemangen och info om motionsorientering. Där kan du också köpa och printa ut din karta för orientering på egen hand!

Den här texten uppdateras inte - gå till sidan: https://lansirastit.fi/

 

 

Datum PlatsVägvisningObs!Resultat Rh 
2.4.  Grankulla Sprintticup   INHIBERAD  
16.4.  Hanikka   Linje egen hand  
23.4.  Haukkalampi    Kurvkarta egen hand  
7.5.  Oitans   Multiteknik egen hand  
14.5.  Kasaberget   Kurvkarta egen hand  
28.5.  Bolomaren   Multiteknik egen hand  
4.6.  Klockarmalmen   Kurva/ vägval  9km egen hand  
11.6.  Kaitakorpi   Kontrolltagning  lansirastit.fi  lansirastit.fi
30.7.  Kaitakorpi    Kurvkarta  lansirastit.fi  lansirastit.fi
6.8.  Lahnus   Rytmförändring  lansirastit.fi   lansirastit.fi
13.8.  Olars   Multiteknik    
20.8.  Ladusvedan   Linje    
27.8.  Klockarmalmen   Kurvkarta, 9km    
3.9.  Oitans   Kompass/korridor    
10.9.  Kasaberget   Natt    
17.9.  Haukkalampi    Natt    
24.9.  Vaakkoi   Natt    

 

pelto_ja_tontti

Bästa motionsorienterare,

Visst beaktar du, att gårdsplaner (Piha-alue) och odlade åkrar (viljelty pelto) alltid är förbjudna områden (se bilden nedan). Det är ont om orienteringsduglig mark i huvudstadsregionen, så vi har inte råd med att förlora något av dem som följd av övertramp. Tack för att du noterat detta.

Du kan starta mellan kl 16.30 och 18.30. Starttiden för nattorientering är kl 20.00–21.00. 

Målet stängs kl 20.00. Vid nattorientering stängs målet kl 22.30.  => Anmäl dig alltid vid målet, även om du har avbrutit och/eller inte vill ha dit namn i resultatförteckningen. Detta för att vi inte i onödan skall söka efter Dig ute i skogen. 

Avgifter: Kartavgift 8 € vuxna (19 år-), barn och unga 3(-18 år). Hyran för Stämplingskortet (Emit-kort) är 2 €.

Betalningssätt: Kontant, Smartum Liikuntaseteli, Smartum Kulttuuriseteli, Smartum saldo (betala in saldo på förhand via internet), e-passi (betala på förhand på nätet), Luottokuntas Virikeseteli, Eazybreak och Edenred mobilbetalning eller färdigt ifylld företagssedel.

LIIKUNTASETELI_kuva_150x81KULTTUURISETELI_kuvaVirikeseteli kuva

 

Banor: Lätt 2 km, normal 4 km, aningen svårare 3 km samt krävande 5 km och 7 km samt temabana*. En del evenemang har också svår 9 km.

*Tema- eller teknikbanorna är till för träning av orienteringstekniken. Helt allmänt används de för att förbättra orienteringsfärdigheterna hos tävlingsorienterare. Nedan några exempel på temabanor.

Kurvorientering med karta där bara höjkurvorna och några väsentliga detaljer är synliga. Sjöar och kärr finns inte utritade. Orientering på kurvkarta är avsedda för att förbättra kurvförståelsen (höjdskillnader) och förbättra förmågan att avancera enligt höjdförhållandena.

Vid Linjeorienteringen finns det på kartan en linje, som det är meningen att följa. Linjeorientering förbättrar inläsning av detaljer både på kartan och i terrängen. Kontrollerna finns längs linjen men de har inte vritats in på kartan.

Kontrolltagning sker med normal karta. Kontrollpunkterna har valts så, att tagningen av kontrollen kräver noggrann kartläsning av karta/terräng i närheten av kontrollen. Målet är att förbättra orinteringsflytet i detaljrik terräng.

Rytmförändring sker med normal karta. Kontrolpunkterna är valda så, att det är möjligt att reglera farten betydligt på olika ställen av banan. Rytmförändringens uppgift är att orienteraren att inse, var och när man löper för fullt och när icke. Nyttan av rytmförändring är också fysisk, varför det kräver mentala färdigheter att "tvinga" sig själv till olika farthållning under banan.

 

Stämpling (tidtagning): Alla banor har Emit-stämpling. Om du inte har ett eget Emit-kort, kan du hyra ett sådant för två euro.

Genom att använda Emit-bricka får du förutom hela tiden också sträcktider mellan kontrollerna så du kan jämföra tider med andra löpare på samma bana. 

Resultat: Resultaten publiceras på denna sida efter evenemanget. Vi strävar att lägga ut dem redan samma kväll.

Om du så vill, låter vi bli att publicera dina resultat. Meddela därom vid målet. Vid frågor i anslutning till resultatservicen, vänligen kontakta: Länsirastit

 Rutthärvel: Du kan rita in ditt vägval med hjälp av Reittihärveli och jämföra din rutt med andra likasinnade på samma bana. Användningen av Rutthärveln förutsätter användning av Emit samt felfri stämpling på hela banan. Rutthärveln publiceras i huvudsak från alla Länsirastit-evenemang. Arrangörerna förbehåller sig rätten att låta bli att publicera Rutthärveln.

 

Tilläggsuppgifter: Länsirastit 

  

Resultat från tidigare år: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010