EMIT info för juniorer och nybörjare

EMIT är ett elektroniskt stämplingssystem som används speciellt vid orienteringstävlingar. Varje stämplingskort (EMIT-kort) har en egen unik nummer, och när du anmäler dig till en tävling skall du också ange ditt EMIT-nummer, så att dina resultat automatiskt registreras på dig.

I praktiken sköts tävlingsanmälningar via Suomen Suunnistusliittos (SSLs) Irma –tjänst (https://irma.suunnistusliitto.fi), där varje orienterare har en egen profil inklusive EMIT-nummer.

För någorlunda aktiva orienterare är det rekommenderat att skaffa sig ett eget EMIT-kort. Dessa kostar cirka 70 – 84 € hos www.suunnistajankauppa.fi (den dyrare modellen blinkar när man stämplat, annars fungerar de helt likadant).

Juniorer (upp till HD16) som är aktiv medlem i OK 77 har möjlighet att hyra EMIT för en hel säsong i taget till priset 20 €. Tag kontakt med Kai Risku (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) – hittas oftast på junnuträningarna.

Nybörjare och förstaårsmedlemmar får gratis låna EMIT-kort till de tävlingar de deltar i (t.ex. US-tävlingar), men korten lånas inte för hela säsongen utan delas ut och samlas in vid tävlingarna av ledarna (som också ser till att tävlande är anmälda med rätt EMIT-nummer).