Säsongens fjärde US-tävling orienterades 22.8.2023 på Jonasbacken i Borgå. Det är länge sedan, vi senast samlades vid hörnet av Borgå simhall.

23Apor.jpg

Foto (Henkka Backman). Orienterare och apor - samma träd..

Tisdagen den 22.8 var kryddad med regnskurar. Men uppehållen träffade perfekt till startsamlingen, största delen av bussresorna och också under själva tävlingen. Vid ankomsten till Godsplanen (JS) i Grankulla hällde det sedan rejält ned. Vi återvände till JS trekvart före tidpunkter, som var normgivande på gamla goda tiden. Drygt 25 OK-unga ställde upp denna gång.

Jonasbacken är impregnerad med stigar, så det gällde att hålla tungan rätt i mun. Terrängen bjuder också på höjdskillnader och täta buskpartier.

Resultaten kommer tids nog. I sammandraget beaktas var och ens tre bästa prestationer. Prisplats når man med tre starter (oberoende av resultat). Prisen delas ut på Höstfesten.

Säsongens sista Serietävling (US-5) orienteras måndagen de 4 september i Tusby med lokala SK Uusi som arrangör. Orsaken till den ovanliga veckodagen beror på att Nylands (Suunnistava Uusimaa) Kompass-cup har en deltävling på samma plats och dag. Redan nu har bra många säkrat sin prisplats i US.

OK Trian, resultatsidan