Säsongens 11:e Länsirastit (LR-11) orienteras 10.8.2023 i södra Esbo, norr om Svinösundsbron i Hanikka skärgårdsterräng.

23LR-11.jpg

Foto (arkivbild, Micke Berger). Bekant vägstump, - månne den igen är en del av LR?

Man kan inte alltid lita på väderprognoserna.  Men i samband med Länsirastit i Kasaberget (LR-10) höll de enligt minuttidtabellen. Inkommande vecka inleds med ett oväder med flukturerande tidtabell. Stormen borde vara över till tisdagskvällen. Om prognosens senaste "löfte" håller sträck (6.8. 22:00), så borde Hanikka bjuda på ypperligt sensommarväder.

Banläggaren Mari Seppänen har planerat fem fina banor och givetvis ingår årets pangprodukt, poängorienteringen (LR-rogainingen) på 77 minuter, i utbudet. Om du inte hinner dig ut i terrängen i Hanikka på torsdagen, så ligger skärmarna ute för orientering på egen hand i tidsintervallet 10-20.8. Kartor för det ändamålet kan inhandlas från evenemangscentret, via nätet (se LR-infosida) eller från Neste i Finno.

Också Kasabergets skärmar (LR-10) ligger ute under tiden 3-13.8. Många har redan återhämtat sig från vädershocken förra torsdagen och nu är näthandeln i livligaste laget.