OK Raseborg stod vid rodret när 78:e FSOM i orientering körde igång med sprint i Ekenäs centrum. Sprinten (kort/ medeldistans) kom med på FSOM-programmet 1989.
20230804_191711.jpgFoto (OK 77, Instagram). Prisutdelning för H21, i belöningsraden Emil Sevelius (1:a) samt Jonny (4:e) och Jesper Donner (6:e).

De intensivaste regnskurarna hade dragit bort när sprinten i evenemangscentret Ekenäs centrumplan körde igång. OK ställde upp med en trupp på 46 orienterare. Framgångar blev det både i huvudklasserna och våra starka oldies-klasser.

Till mästare korades Emil "Sepe" Sevelius (H21) och Vesa Kankaanpää (H50). Bronstrion består av Olivia Hahn (D21), Ester Gripenberg (D18) och Lena Filipsson-Korento (D55). Utöver detta hittar man dussinet OK:are i intervallet 4-6 i resultaten.

Veckoslutets övriga tävlingar - skogsmomenten, orienteras i Skarpkulla, Skuru - långdistansen på lördagen och stafetterna på söndagen. Enligt förhandsanmälan står drygt 60 individuella och 19 lag av de våra på startlinjen.

Om man kan lita på väderprognosen, så är det sol för hela slanten på lördagen. Men för att begränsa utbudet av det goda, bjuder vädergudarna i stället på rejält oväder med ösregn på söndagen.

OK Raseborgs FSOM-infosida