Halikkokavlen, 25mannas lillabror och dess finska (angelniemi) version orienterades i Salo 22.10.2022 med Angelniemen Ankkuri som arrangör. Klubbens namn är i singularis, med hänvisning till nedlagda Angelniemi kommuns vapen, ett ankare (dock tredelat). Angelniemi fusionerades 1967 med Halikko kommun, som i sin tur inkorporerades i Salo stad 2009.

22Halikko.jpg

Foto (Sini Hulmi). Terrängen och vädret var från bättre ändan. Vesa, som inledde i Ettan med 10:e plats, har redan stökat undan sin inledning.

Halikkokavlen, med 15 etappar, löptes nu, med start på sent 80-tal, för 34:e gången. Deltagarmängderna är i avtagande - nu bara 89 startande lag (i fjol var det över 110 lag på startlinjen). Vi ställde upp med två lag - Ettan i tävlingsklassen och Tvåan (som till 86,7 % var ett OK-lag) i motionsklassen, där man inte strikt behöver följa köns- och åldersbegränsningarna.

Vardera lagen hade det motigt i början (Ettan på andra etappen och Tvåan i inledningen), men vardera lagen jobbade upp sig på ett sätt, som höjde humöret betydligt. Ettan nådde målet som 22:a (samt ytterligare förlust mot motionärernas etta), - i fjol var vi 13:e, medan Tvåan nådde målet som 17:e motionslag och som 55:e i mål totalt.

Säsongen fortsätter ännu på söndagen (23.10) med Jämi orienteringsmaraton (två H21:or svarar för representationen) och nästa veckoslut (28-30.10) med elitungdomarnas region- och landslagsmatch Baltic Junior Cup (BJC) i Ekenäs. Vi har fyra ungdomar på platsen i FSO:s lag.

Resultat