Igen en gång dags för Halikko-kavlen. Angelniemen Ankkuri stod som arrangör för denna traditionella stafett i Salo-trakten, som i år fungerade som surrogat för den inhiberade 25-mannan. Och dessutom på samma datum, - 10.10.2021, som orginalmannan.

Foto (Sini Hulmi). Här är vi! Andra laget (Vesa Kankaanpää) kommer in från första singeletappen på lagets bästa placering under tävlingen (28:e i tävlingsklassen). "Signalmannen" Rade Mårtenson tar vid.

Vädergudarna bjöd på höstligt, milt duggregn, vilket inte höje stämningen vid växlingsbommen, men nog i klubbtältet. Vi ställde upp med tre lag - två lag i tävlingsklassen och ett i motionsklassen. Alla tre lag (45 orienterare) gick godkänt runt. Banorna är de samma för vardera klassen, men på motionssidan behövs ingen tävlingslicens och man kan strunta i de strikta köns- och åldersbegränsningarna på etapperna. 115 lag startade, av dem 51 i motionsklassen.

Ettan pendlade mellan 10:e och 14:e plats medan Tvåans fönster var 28:e till 40:e. Tävlingen lyfte än en gång fram behovet av lyckade singeletapper i allmänhet och inledningssträckan i synnerhet. Om tävlingen i stort fortskrider "normalt", så löper laget genom tävlingen näst intill initialfönstret. I slutprotokollet tangerade Ettan sin fjolårsplacering (13:e) medan Tvåan nådde målet som 35:e (32:a i tävlingsklassen - det luktar klubbrekord). I motionsklassen var Trean 65:e i mål (14:e lag i klassen).

Heidi Torp-Donner  fick den knepiga uppgiften att puzzla ihop lagen, trots sjukfall i sista minuten, att se lätt ut.

Resultatsidan