Särkänniemi-orienteringen - numera en sprinttävling för juniorer under 16 år, har över 40-åriga anor och arrangeras av Koovee från Tammerfors. Nu, 18.9.2021, ställde OK 77:s juniorer upp efter en paus på drygt tio år.

Foto (Henkka Backman). Born to boom.

Klubben ställde upp med 15 orienterare (nästan alla rymdes i bild), med stöd av en handfull vuxna som chaufförer (och betalare av armbanden). Vädret var omväxlande i äkta höstlik anda - solsken, molnigt, regnskurar. Men om regnen inte blötte tillräkligt, så gav Forsränningen eller Svandammen en andra chans. Karusellerna och de övriga anläggningarna testades och fick godkänt. Kvällen var fylld av glada miner ända till slutet.

Hur gick det ?? Jättebra !! (vilket Särkänniemis resultat bevisar).

Samtidigt i gränsskogarna mellan Sjundeå och Kyrkslätt firade grannen Lynx sitt 50-årsjubileum. Lika många OK:are (15 stycken) deltog i den festen även här. I huvudsak var det oldiesavdelningen som bildade festgästerna (21:orna koncentrerade sig på Stafettligans final och juniorernas spets löpte i Tammerfors). Vellamo Toivonen (D70) ledde, med sin seger, efter återkomst från en konvalecenspaus, Silver Ladies till framgångar. Arrangörerna hade också stöd av Caj Snickars, som låg bakom tävlingskartan. Stafettligans final får vänta till "förmiddagsupplagan".

Lynx 50, resultat