Länsirastit (LR-18) orienteras på torsdagen 16.9.2021 i Kasaberget, Grankulla. Detta är tredje besöket i denna skog under en säsong, som i OK 77-regi sätter nytt rekord i antalet LR-evenemang.

Foto (arkiv). På Kasatoppen hittar man kluriga kontrollpunkter och vyerna mot Kyrkträsket är värda att beundra.

Utbudet är alla fem banalternativ, - från 2 km lätt, via en knepigare 3 km fram till de mera utmanande 4-7 kms banorna. Och samma paket bjuder banläggaren Krisse Vaano på som teknikbanor i form av nattorientering. I allmänhet har arrangörerna lyckats släcka "lyktorna" vid motionsslingan vid LR-kvällar i samarbete med staden. Också skärmarna är utan reflexer, - helt enligt dagens trend, så det är mörkt där ute - efter 20:00.

Kartor kan köpas på platsen i intervallet 16.30-18.30 (för dem som föredrar dagsljus) och för nattorienteringerns del ända fram till 21.00. Om du har behov av att köpa annat än kartor, vänd dig då till Suunnistajan Kauppa, som finns på plats. Kartor finns också på nätet (se LR:s infosida) eller hos Neste i Finno. LR-18-skärmarna ligger ute för orientering på egen hand till 26.9. Också i Hanikka hittar man LR-skärmar (LR-17) ännu söndagen den 19 september.