Klubbmedlemmarna Lina Karlsson (D21) och Jonny Donner (H20) är ute på vift i landslagsdress med klubbens ära i tankarna. Lina orienterar i EDOC-spelen i Litauen medan Jonny ställer upp i JWOC i Turkiet.

 Foto (SKUL, De dövas idrottsförbund i Finland). Damlaget i EDOC, inklusive lagledare. Lina är andra från höger.

De 9:e Europamästerskapen i orientering för döva avgörs 4-8.9.2021 i Vilnius, Litauen. På programmet står sprint, sprintstafett samt skogsgrenarna medel- och långdistans. Linas tävlingar började i moll då en överhoppad kontroll i sprinten ledde till diskvalifikation. Inofficiell tidtagning skulle ha gett en 11:e placering i protokollet. I sprintstafetten (2 herrar + 2 damer) ställde Finland upp med ett rent damlag, förstärkta med lagledaren, - då inga herrar stod till förfogande. Lina löpte i mål som lagets ankare på en 4:e plats. På medeldistansen 7.9 var LIna 8:e i resultaten. Tävlingarna avslutas 8.9 med långdistansen. Klubben var senast representerad på denna nivå i slutet av 90-talet under Liisa Särkijärvis glansdagar.

JWOC orienteras 5-10.9.2021 i Kocaeli, Turkiet, strax öster om stor-Istanbul. Finlands representationstrupp består av 6+6 H+D-juniorer. Jonny inledde blygsamt i sprinten 5.9 med en 62:a plats, - visserligen med drygt 130 löpare från 30 olika länder på startlinjen. Men redan följande dag, i den enda kvaltävlingen i JWOC, den på medeldistansen, karpade Jonny upp sig och gick, med sin 10:e plats i heatet, galant till A-finalen (20 bästa gick vidare). Kurvan fortsatte att stiga i finalen, för där blev det en 23:e plats i slutprotokollet, trots minutens bom i början av loppet. I tävlingen deltog, kvalet medräknat, 135 orienterare. Tävlingarna fortsätter efter en vilodag 9.9 med Jonnys "huvudsträcka" - långdistansen, och avslutas med stafetterna 10.9. Finland torde ställa upp med två lag både i H- och D-stafetten.