Säsongens femte ungdomsserie (US-5) orienterades 24.8.2021 i bekant terräng i Söderkulla, Sibbo. Vädret hade på en vecka klart förändrats mot det bättre i östa Nyland.

Foto (Henkka Backman). I väntan på startsignalen - skuttande.

Vår trupp hade på en vecka krymt till dussinet unga orienterare. Speciellt, över lag, har de äldre klasserna - HD16 och 18, krymt till obefintlighet, delvis som följd av ett digert tävlingsutbud med bland annat FM- och Jukola-tävlingar. Trots det har redan nu flera OK:are än i fjol säkrat prispokal med sina prestationer och en handfull personer har ännu chansen till en bekräftelse (minst tre starter). De bästa i US-5 utkristalliserades, tack vare klassegrar, till Max Risku (H13) och Robin Nygård (H10RR). För Robins del var segern säsongens första.

Nästa vecka (tisdag 31.8) orienteras Ungdomsseriens final (US-6) på vår hemmaplan, - i Kasaberget, Grankulla. Samtidigt kompletteras medaljplatserna i OKM, bland annat med placeringar i stråkorinteringsklasserna TR och RR. Också årets nybörjarkurs utnyttar både siimare och skärmar i sina egna terrängövningar. Det är bara IRMA som ännu inte uppdaterat sig.

Resultaten för US-5 hittar Du på OK Trians US-infosida.