Vintermångkampens grenar nr 2 och 3 är avklarade. Den senaste grenen (21.1.2020) var löpskytte vid Alberga idrottsstadion. 13 juniorer och unga trotsade snålblåsten, sprang tre varv på löpbanan (3x400 m) och avslutade varje varv med att kasta snöbollar i Joris väl beprövade måltavla. Fick man inte två fullträffar av fem försök, blev det straff: baklängeslöpning 25 meter innan man fick löpa vidare. Såsom vid tidigare grenar detta år var det startklocka och emit-målstämpling som gällde. Kinderna lyste röda efteråt och stämningen var i topp.

Foto (Lena Filipsson-Korento). Knästående skytte på vallen. 

Förra veckan (14.1.2020) var det officiellt kvartersorientering i Nöykis som gällde (med 20 stämplingar på 1900 meter). Tre olika slingor med kartbyte emellan, så att alla som helhet sprang samma sträckor. Deltagarantalet var lite mindre då, 11 stycken. Kvällen började med torrt och fint väder, men sedan kom regnet och blåsten, som blåste omkull kartämbaren och spred kartorna längs med skolgården. Föräldrar sprang som yra hönor och samlade kartor samtidigt som barnen kom in till kartbyte. I slutet av kvällen ökade regnet så både mänskor och kartor var rätt blöta innan kvällens gren var avklarad.

Poängsammandrag, 3 grenar
VMK-3  (Löpskytte)  VMK-2 (Kvarters-ol)

Nästa veckas gren är spårorientering i Hanikka (28.1). Kanske det skulle komma någon mer deltagare i super- eller hyperklassen då? 
PS. Snön ja, i närheten av ishockeyrinkar finns det snö…