Det nya årtiondet inleddes för Vintermångkampens del (VMK, 43:e tävlingsåret körde igång) med skridskoåkning 7.1.2020 på uteisen vid Kyrkträskets idrottscentrum (en av de få fungerande utebanor utan rink).
Foto (Henkka Backman). Ingen rädd för vädret här.
För övrigt var det duggregn, som dock inte hade skrämt bort alldeles alla, så vi fick inte isplanen helt för oss själva, men det var i alla fall lagom glest, så vi undvek att krocka allt för mycket med andra. Regnet gjorde isen hal och riktigt våt, ifall man föll pladask på magen, vilket vi fick se ett par gånger. Att ta tid och stämpla med emit gav sin egen krydda, då man inte bara kan susa över mållinjen med fart utan också måste bromsain, så man inte missar målstämplingen. Den hittills bristfälliga vintern satte sina spår, i kväll var det första gången skridskorna kom fram för de allra flesta. Många var helt tydligt ringrostiga och 15 min uppvärmning lockade inte tillbaka skridskotalangen till fullo.
 
Men roligt var det. Den mest överhängande frågan alla hade var, att VAD GÖR VI NÄSTA VECKA NÄR DET INTE FINNS NÅN SNÖ? Det frågar sig arrangören också och har lovat gnugga geniknölarna tills dess. Kanske det blir en överraskningsgren?