FSO:s träningsdagar fortsatte 16.11.2019. På programmet stod årets tredje träningslördag (samtidigt i Nykarleby), som också var den andra för året, där OK 77 stod värd.

Foto (Micke Berger). Solvalla - före lunchruschen.

Solvalla idrottsinstitut stod i centrum för händelserna, med tvättmöjligheter, smaklig lunch samt efterdyningarna (genomgång) av förmiddagens träning. Morgonträningen hade placerats vid Haukkalampi, där det bjöds på en krävande momentbana i längsta laget. På momentbanor ställs olika orienteringstekniker turvis på prov. Garanterad Caj Snickars-kvalitet. Drygt 60 orienterare ställde upp. Tack vare hemmaplansfördelen, var OK:arnas andel över 70%.

119FSOdag203

Foto (Timo Tolkki). Eftermiddagens träning börjar.

Vesa Kankaanpää var kapellmästare på eftermiddagen. Som terräng bjöd vi på Brobacka-skogen, där de två längsta banorna (av tre alternativ) var vägvalsbanor, som avklades via vågstarter. Mulet uppehållsväder och + 5C garanterade trivseln, även om skymningen hotade mot slutet. Deltagandet hade krympt med ett dussin sedan förmiddagen. Som helhet var det åter en lyckad FSO-träningsdag. Nästa evenemang i serien orienteras den 14 december - här i södern med Pargas som destination.

 Foto (Annika Westberg-Arrakoski, FB-kapning). Förmiddagens karta.