Ödemarken finns inte bakom knuten. Men i jakten på något gott är det värt att ta sig lite längre bort. Jättefin terräng, utmanande banor, ypperligt höstväder för uteaktiviteter samt, som extra krydda vid dukningen - en fin nattorienteringskväll. Där har vi Länsirastit i Vaakkoi 26.9.2019 i ett nötskal.

Foto (Anders Westerlund). Arrangörerna inväntar säsongens sista LR-hjältar i mål.

Säsongens sista Länsirastit samlade över 180 orienterare. Också nattpasset, som ingår i det förra, lockade närmare 50 natträvar (detta två dagar före FM-tävlingarna i nattorientering). Glädjande noteringar vardera. Totalt steg medeltalet för deltagandet över 200 orienterare per evenemang. Säsongen har bjudit på några nya tävlingscentraler, en evig kamp mot krympande parkeringsutrymmen, prylförsäljning hela fyra kvällar i samarbete med Suunnistajan Kauppa (det femte försöket torkade in, då försäljningsbilen hade serviceproblem) samt en mycket varierande skala av väder under Finlands "sommar" - allt från snöslask till störtregn och brännande högsommarvärme till idealiskt väder för uteaktiviteter. Målet för programmet har varit att tillfredsställa alla och envar - nybörjare vid orienteringsskolningar, motionsorientering för föreningslösa samt finlir för orienteringsföreningarnas "proffsmedlemmar". På teknikbanorna har vi läst av både kurvor och korridorer samt som tårta på moset ordnat nattorientering både urbant och i vildmark. Kvällens resultat hittar man på infosidan för Länsirastit.

Vi tackar vår trogna kundkrets för den gångna säsongen, utan er skulle detta vara urtråkigt. Tack också till organisationens fixare, till de ansvariga för evenemangen, till banläggarna samt till de talrika medlemmarna i ledet, som ställt upp som funktionärer - allt från parkeringsvakter till resultatpublicerare. Nästa år tar vi detta i repris - inklusive alla uppdateringar och förbättringar.

Länsirastit-säsongen 2019 är paketerad.