FM-tävlingarna i sprintorientering hölls 22.9.2019 i Forssa centrum, där banorna löpte i stadens parker och på gamla yllefabrikens industriområde. Huvudansvaret för tävlingen vilade på lokala LHR (Lounais-Hämeen Rasti). Det blev också bevisat, att solväder är möjligt även i sydvästra Finland.

Foto (Vellamo Toivonen). Denna gång togs medaljen av Vesa.

Vi stormade Forssa med 28 orienterare, av vilka elva nådde A-finalplats. Ett par B-finalister visade med sina tröstepris (segrar) att de löpte finalpassset på fel nivå. Förmiddagens gladaste nyhet var, att en representant, Fabian af Hällström (H21), för klubbens nya generation (New Generation) i H/D21 nådde, sorry Ina, - som den första (?) - A-finalen. Kval arrangeras i sprint, på medel- och långdistansen samt på natten (H21).

På eftermiddagen var erfarenheten trumf. Vesa Kankaanpää (H45) tog bronsmedaljen som Ann Lindholm (D60) knappt (4:e) missade. Poängplockarna kompletterades av syskonen Jonny (H18) och Janina (D20) Donner. Med Vesas medalj steg säsongsaldot för året till tio FM-medaljer - tangerat klubbrekord.

Resultat