Länsirastit, # 5 denna säsong, orinterades 23.5.2019 vid Westerkulla i Kauhala, Kyrkslätt. Som premiär inom LR-cirkusen, lockade stället överraskande många - drygt 200 deltagare.

Foto (Arkivbild). Terrängen i Westerkulla bjöd på finesser.

Terrängen var överraskande utmanande för många och banläggaren Heidi Torp-Donner bidrog till att ingen kom lätt undan. Basutbudet av banor var i dag 6 vanliga banor, - ända upp till 9 km, samt två kurvövningar. Temabanorna lockade hela 15 % av deltagarna, en överraskning även det. Förmiddagens regnskurar hade orsakat ett temperaturdropp på nästan 10 grader, vilket fick terrängens talrika huggormar att hålla en låg profil.

Nästa vecka (torsdagen den 30.5) är Oitans med sina spårbotten i turen. Temat är rytmförändring - eller i klartext: för fullt längs spårstråken och med motorbromsning mot skärmarna. Efter insatsen kanske ett dopp i Bodom träsket lockar? Terrängen i Oitans (östra) har belagts med tränings- och tävlingsförbud inför ETOC2020-spelen (Europamästerskapen i precisionsorientering i maj 2020). Om Du aspirerar på en plats i den tävlingen - som deltagare, tränare eller som underhåll, stå då över LR-6 i Oitans och kom igen följande vecka, när LR går av stapeln i grannterrängen vid Klockarmalmen.

LR:s resultatsida

Välkommen till Länsirastits förtrollande värld!