ALLA MEDLEMMAR:

 • Klubbträningarna (t.ex jumpan och orienteringsträningar) är i huvudsak kostnadsfria.
 • De interna klubbtävlingarna är kostnadsfria.
 • Klubben betalar tävlingsavgifterna för alla medlemmar i FSOM- och NÅIDM-tävlingarna.
 • Klubben betalar tävlingsavgifterna för alla stafetter (bl.a Jukola-kavlen).
 • Medlemmarna deltar gratis i Länsirastit (värde 16x8=128 €) och Länsikorttelit.
 • Medlemmarna hyr Klubbstugan fördelaktigt (rabatterat listpris). -70 % om för eget bruk (-30 % om medlem deltar, men annan betalar). För talkon och föreningens interna evenemang uppbärs ingen hyra.
 • Möjlighet att skaffa sig klubbprylar till förmånligt pris.
 • Möjlighet att förmånligt deltaga i läger, resor och fester, som klubben arrangerar.

HD20 OCH YNGRE:

 • Förmånerna för alla medlemmar.
 • Klubben löser in licens med försäkring för de unga som vill ha en.
 • Klubben betalar tävlingsavgifterna för unga i tävlingar i Finland.
 • Busstransport till ungdomsserietävlingar arrangerade av andra föreningar (fyra tävlingar).

21-25-ÅRINGAR:

 • Förmånerna för alla medlemmar.
 • Klubben betalar deltagaravgifterna vid FM.
 • Klubben betalar därtill startavgiften till fem nationella tävlingar arrangerade i Finland.

YNGRE ÄN 35 ÅR:

 • Förmånerna för alla medlemmar.
 • Klubben betalar deltagaravgifterna vid FM.

Föreningen betalar INTE följande för någon åldersgrupp:
- År 2020: klubben betalar inte deltagaravgiften för någon till tävling 21.5.20 (främst Prismarastit) för alla behövs vid ETOC (styrelse prot. 8/2019).

- Andra föreningars motionsorienteringar eller motionsliknande evenemang (inte heller fast anmälan är i IRMA, tex Kadaverloppet).
- Flerdagarstävlingar på sommaren (inklusive fjällorientering).

Medlemsförpliktelser

 • OK 77 betalar inte lön eller arvode åt sina medlemmar, så all verksamhet i OK 77 bygger på frivilligt, oavlönat arbete. Därför förutsätter klubben, att alla medlemmar också deltar i olika arrangörsuppgifter (t.ex Länsirastit eller någon annan verksamhetsgrupp).
 • Medlemmarna ska uppdatera sina kontaktuppgifter i sin profil i Intran. 
 

Nybörjare

Denna grupp är inte åldersrelaterad, men består i huvudsak av 8-12 åringar, deras syskon, kamrater och föräldrar. Verksamheten startar på våren med nybörjarkursen som varar 7-9 veckor. Efter detta integreras deltagarna med juniorerna.

Kontaktperson: junnuledarna ( at ) ok77.fi.

 

Juniorer (-14 år)

OK:s juniorer håller i gång i de västra delarna av huvudstadsregionen med träningar, läger och tävlingar. Programmet är mångsidigt innehållande förutom orientering och skidorientering även bl.a. skidlöpning, terränglöpning, skidskoåkning, gymnastik, bollspel, pulkbacke ...

Kontaktpersoner: junnuledarna ( at ) ok77.fi.

Se mera vid Juniorverksamhet i vänstra spalten.

 

Ungdomar

Gruppen är riktad till orienterare i åldern 15 till ca 20. Fokus inom gruppen är att utvecklas som orienterare. För gruppen ordnas egna träningar 2-4 ggr/vecka och egna läger 2-3 ggr/år. Inom gruppen finns det möjlighet att satsa hårt för att nå toppen, men även möjlighet att vara med för att njuta av orienteringen och gemenskapen. Inom gruppen finns det varierande personliga mål, men även gemensamma mål, t.ex. stafetter. Vi siktar på att utvecklas individuellt och som grupp samt att stöda och motivera varandra i att nå de mål som känns viktiga för var och en.

Kontaktpersoner: ungdomsledarna ( at ) ok77.fi.

 

Elit

Verksamheten för elitgruppen strävar till att stödja idrottarna i deras målsättningar och erbjuda kvalitativa träningstillfällen samt stöd i olika former för målinriktad träning och tävling. Elitgruppen stöds av elit-tränarringen (bestående av villiga klubbmedlemmar) samt ekonomiskt av klubben i mån av möjlighet. Idrottaravtal görs med ett antal framgångsrika orienterare. Stommen för verksamheten utarbetas med tanke på framgångar i de tävlingar som anses viktiga under året och på längre sikt. Tyngdpunkten för verksamheten 2020 ligger på de långsiktiga målen och på en kontinuerlig utveckling. Tränarringen planerar programupplägget under säsongens gång.

Träningsverksamheten består av fysiska tester, grunduthållighetsträningar, styrketräningar, orienteringsteknik träningar, läger, tävlingar och tävlingsresor, möten för att gå igenom aktuell träningsperiod och/eller tävlingar, andra special träningar samt andra gruppaktiviteter för att bygga sammanhållningen i gruppen. Träningstillfällena under början av året och sommaren består av egna och Idrottar-Akademins teknikträningar, testlopp, FSO:s träningsdagar, samt läger.

Idrottsliga målsättningar är framgångar i Tiomila, Venla/Jukola, Stafett-ligan, FM och FSOM.

Kontaktperson: Jan Donner, 040-538 5483 , elitledarna (at) ok77.fi.

Ohjelma / Program 2020:

Leirit/Läger:
5-8.12.2019 ​Höstläger, Muurame
Februari​ ​Skidläger (Vierumäki, Lahtis,...)
Maj​ ​Vårläger (Klubbläger)
3-5.4.2020​ Tiomila läger (Grymnatta, Kolmårdsdubbeln)?
Juni​ ​Sommarläger/tävlingsresa
11-12.2019 ​kick off​ ​Höstläger

Kilpailumatkat/Tävlingsresor:
2.5.2020​ Tiomila
13.06.2020 ​Jukola (Rovaniemi) från Torsdag
23.05.2020 ​FM-Medel (Jyväskylä) körtid 3h
08.2020​ FSOM Åland
05.09.2020 ​FM-lång (Siikainen) körtid  3h
25-26.09.2020 ​FM-Natt (Joensuu) körtid 6h

Viestiliigan kilpailut/Stafettligans tävlingar:
10.04.2020 ​Kevätyön Viesti, Viestiliiga 1/9 Turun Suunnistajat
26.04.2020 ​FinnSpring-viesti, Viestiliiga 2/9 Angelniemen Ankkuri
16.05.2020 ​Viestiliiga, Ikaalisten Kylpylän yöviesti, Viestiliiga 3/9 Ikaalisten Nouseva-Voima
13.06.2020 ​Napapiiri-Jukola, Venlojen viesti, Viestiliiga 4/9 Ounasvaaran Hiihtoseura
16.08.2020 ​Viestiliigan osakilpailu, Viestiliiga 6/9 Anttolan Urheilijat
29.08.2020 ​Klaaniviesti, Viestiliiga 7/9 Lappeen Riento
20.09.2020 ​SM-viesti, Viestiliiga 8/9 Rasti 88

Karsintakilpailut/Uttagningstävlingar:
10.4.20 Kevätyö
18.4.20 Viking rastit, Paimio (Tiomila, naiset, nuoret)
25.04.2020 ​FinnSpring (för Tiomila)
26.4.20 Finnspring viesti (Tiomila, naiset, nuoret)
2.5.2020​ Tiomila (för Jukola)
23.05.2020 ​FM-Medel (för Jukola)
Tiomila och Jukola för Viestiliiga
FM lång kval (för FM stafett)

 

Oldies (ålder 35 +)

Gruppen består av orienterare med varierande färdigheter och ambitioner, allt från motionärer till elitorienterare. Speciellt i H50 har OK ett av landets bästa lag - om inte rentav det bästa!

Kontaktperson: Annika Westberg-Arrakoski, 040-525 7232.

Alla, som är intresserade av orientering, har möjlighet att ansluta sig till OK 77. Klubben bjuder på aktiviteter året om för barn, ungdomar och vuxna.

Det går bra att börja med orientering inom OK 77 eller att bygga vidare på en redan inledd hobby. Klubben har också träningsgrupper för orienterare som siktar på toppen.

OK 77 bjuder på ett vitt sortiment av förtroendeuppgifter. Som funktionär kan du hjälpa till att bära fram finländsk orientering i både smått och stort inom ramen för olika uppdrag. Man kan också ansluta sig till OK 77 som understödande medlem.

Hur blir jag medlem?

Använd följande formulär: registrera dig. 

Eller kontakta OK 77:s sekreterare per epost.
E-postens förled: sekreterare
E-post: förled @ok77.fi.

Medlemsavgifter 2020

 • Medlemmar yngre än 70 år: 65 €
 • Medlemmar minst 70 år (H/D70 -->): 20 €
 • Familjer (i samma hushåll): 210 €
 • Understödande medlemmar: 210 €

Av deltagare i nybörjarkursen för barn debiteras nedsatt medlemsavgift (mellanskillnaden till medlemsavgiften) ifall de blir medlemmar samma år.

Av personer som ansöker medlemskap i november-december debiteras inte ifrågavarande års medlemsavgift.

Vision 2025

 • OK 77 är en orienteringsförening för alla med kontinuerlig, målinriktad och framåtsträvande verksamhet med gemenskap över gränser och för ett friskt och upplevelsefyllt liv.

Verksamhetsstrategi

 • OK 77 är en universalförening för orientering. Föreningen är öppen för alla intresserade av konditions- och tävlingsorientering och ordnar även nybörjarverksamhet för både barn och vuxna. Verksamheten baserar sig på frivilliga krafter och medlemmarna förväntas delta i arrangemangen.
 • Huvudsakligen deltar OK 77 i fotorientering. Även i skid-, cykel- och precisionsorientering är det möjligt att representera föreningen. Verksamhetsområdet inbegriper huvudstadsregionen. Föreningen är medlem i FSO (Finlands Svenska Orienteringsförbund) och SSL (Suomen Suunnistusliitto).
 • Föreningen strävar efter att årligen arrangera en nybörjarkurs i orientering för barn och ungdomar och skilt även för vuxna. Verksamhet ordnas skilt för nybörjare, barn samt ungdom och elit (U&E). En del av verksamheten är gemensam för hela föreningen.
 • Alla får delta på egen nivå, och för dem som strävar efter framgång inom orientering erbjuds tränare samt en målinriktad träningsmiljö. Föreningen strävar efter goda prestationer inom tävlingsorientering samt i värdestafetter. Det finns tränings- och tävlingsverksamhet även för dem med lite lägre ambitioner. Föreningen önskar att alla oberoende av mål trivs.
 • Föreningens centrala verksamhetsgrupper består av juniorer, träningsgruppen, motionsorienteringsgruppen, fest & buffégruppen, stuggruppen och kartgruppen. Arrangemangen koordineras av en verksamhetskoordinator.
 • Verksamhetslinjerna bestäms på föreningens vår- och höstmöten. På vårmötet behandlas föregående års årsberättelse, bokslutet och revisionsberättelsen samt diskuteras och bestäms föreningens verksamhet på längre sikt. På höstmötet bestäms verksamhets-planen och budgeten för följande år samt fastställs medlemsavgifterna för det kommande året. Därtill väljs styrelsen för det följande året. Styrelsen består av ordförande, viceordförande, kassör och sekreterare samt tre medlemmar. Styrelsen besluter självständigt om styrelsemedlemmarnas övriga uppgifter.
 • Övriga nyckelpositioner i föreningen innehas bl.a. av de ansvariga för junior- och träningsverksamheten samt motionsorienteringen, kartombudsmannen, materialförvaltaren, den utbildningsansvariga, webmaster samt de ansvariga för klubbdräkterna och klubbstugan. Dessa poster besätts på obestämd tid.

Verksamhetslinjer

 • Alla får och kan vara med oberoende av färdighet, förmåga och språk.
 • Verksamheten utvecklas långsiktigt. Målet är att aktivera och utbilda fler ledare, tränare och funktionärer till föreningens verksamhet.
 • Föreningen rekryterar aktivt barn och unga bl.a. genom att arrangera orienteringskurser samt presentera orientering i skolor.
 • För barnen strävar vi efter en trygg samt glad och positiv miljö, där upplevelser, vänner och närhet till naturen betonas. I barn- och ungdomsverksamheten kommer barnen tillsammans med tränarna överens om spelreglerna.
 • Föreningen bjuder på en trygg och drogfri verksamhet. I föreningen visar vi respekt för varandra, omgivningen och naturen.
 • Föreningen följer i sin tävlingsverksamhet SSL:s grenregler och antidopingkommitténs föreskrifter.
 • Föreningen utdelar årligen pris åt de mest framgångsrika orienterarna. Barn och ungdomar som deltar aktivt i verksamheten belönas likaså.
 • Föreningen premierar sina i arrangemangsuppgifter aktivt deltagande medlemmar med pris och utmärkelser.

Spelregler

 • Alla är välkomna med i verksamheten oberoende av sina kunskaper eller deltagaraktivitet.
 • Flickor och pojkar tränar tillsammans.
 • Ingen åsidosätts eller bedöms enligt sin orienteringsförmåga.
 • På alla träningar finns en tränare eller ledare närvarande. Ingen lämnas ensam på träningarna.
 • Barnen lyssnar på tränarna och ledarna och givna anvisningar följs.
 • Barnen får svar på sina frågor.
 • Föräldrarna låter tränarna handha barnens träning.

Se ytterligare spelregler även under Stjärnföreningsverksamhet.

Godkänt på föreningens vårmöte den 14 mars 2016

Motionsorienterarens försäkring

 

Suomen Suunnistusliitto (SSL) bjuder, i samarbete med Pohjola, på en fördelaktig försäkring för motionsorienterare (Länsirastit) och deltagare i Jukola/Venla. Tilläggsinformation om försäkringen får du här. När du använder koden 171 vid tecknandet av en motionsförsäkring, understöder Du Länsirastits (OK 77:s) verksamhet.

 

Bli understödande medlem!

Du kan ansluta dig till OK77 som understödande medlem. Medlemsavgifterna betalda av understödande medlemmar används till elit- och juniororienterarnas behov. Tilläggsinformation för blivande understödande medlemmar.

 

Sponsor för OK 77?

OK 77 söker sponsorer för sin verksamhet. Om Ert företag är intresserat att stöda lovande elitorienterare, tag då kontakt med klubbens ordförande eller ekonom. Se kontaktuppgifter till klubbens styrelse.

 

trimtex logo

 

Underkategorier