LÄNSIRASTIT
2020 OK logo


Länsirastit on kaikille avoin kuntosuunnistustapahtuma.

Kuntosuunnistuksessa on vaihtoehtoja eri taito- ja kuntotasoille. Ratavaihtoehtoja on aloittelijoille, aktviiviharrastajille ja kilpasuunnistajille. Kysy tarvittaessa toimitsijoilta opastusta. Tervetuloa!

 
Länsirastit ovat siirtyneet omille sivuilleen: https://lansirastit.fi/

Sieltä löytyy tarkkaa tietoa tapahtumista ja infoa kuntosuunnistuksesta. Sieltä voi myös ostaa ja tulostaa kartan omatoimisuunnistukseen!

Tämän kohdan tietoja ei päivitetä - siirry sivuille: https://lansirastit.fi/

 

 

Lisätietoja voit kysyä ja antaa palautetta joko sähköpostilla tai Länsirastien Facebok-sivun kautta

 Päiväys Paikka OpastusHuom!Tulokset Rh 
2.4.  Kauniainen Sprintticup  PERUTTU   
16.4.  Hanikka   Viiva omatoimi   
23.4.  Haukkalampi    Käyrä omatoimi   
7.5.  Oittaa   Monitekniikka  omatoimi   
14.5.  Kasavuori   Käyrä omatoimi   
28.5.  Puolarmaari   Monitekniikka omatoimi   
4.6.  Kellonummi   Käyrä / reitinvalinta, 9km omatoimi   
11.6.  Kaitakorpi   Rastinotto  lansirastit.fi lansirastit.fi
30.7.  Kaitakorpi    Käyrä  lansirastit.fi lansirastit.fi 
6.8.  Lahnus   Rytminvaihto lansirastit.fi  lansirastit.fi 
13.8.  Olari   Monitekniikka    
20.8.  Latokaski   Viiva    
27.8.  Kellonummi   Käyrä, 9km    
3.9.  Oittaa   Suunta    
10.9.  Kasavuori      
17.9.  Haukkalampi       
24.9.  Vaakkoi      

 

pelto_ja_tontti

Hyvä kuntosuunnistaja,

Huomioithan, että piha-alueilla ja viljellyillä pelloilla (katso kuva) kulkeminen on aina kiellettyä. Pääkaupunkiseudulla on niin vähän suunnistukseen sopivia alueita, että meillä ei ole varaa menettää niistä yhtäkään.  Otathan tämän huomioon. Kiitos.

Radat: Helppo 2 km, normaali 4 km, hieman vaativampi 3 km sekä vaativat 5 km ja 7 km. Osassa tapahtumia myös vaikea 9 km. Lisäksi joka kerta on tarjolla teemarata*.

* Teema- eli tekniikkaradoilla voi harjoitella suunnistusteknikkaa. Yleensä tekniikkaratoja käytetään kilpasuunnistajien suunnistustaitojen parantamiseen. Alla muutamia asioita tekniikaratojen teemoista.

Käyräsuunnistus kartalla näkyy vain korkeuskäyrät ja joitain oleellisia maastonkohtia. Järviä tai soita ei ole erikseen merkitty. Käyräsuunnistusharjoituksen tavoitteena on parantaa korkeuskäyrien tulkitsemista ja etenemistä maaston korkeusvaihtelujen mukaisesti.

Viivasuunnistuksessa kartalla näkyy lähdöstä maaliin viiva, jota pitkin on tarkoitus edetä. Viivasuunnistusharjoituksen tavoitteena on parantaa karttamerkkien ja maaston lukutaitoja. Rastipisteet on sijoitettu viivalle, mutta niitä ei ole merkitty kartalle.

Rastinottosuunnistuksessa kartta on normaali suunnistuskartta. Rastipisteet on sijoitettu niin, että rastin löytäminen vaatii erityisesti rastin läheisyydessä olevien kohteiden lukemista kartalta ja tunnistamista maastosta. Rastinottoharjoituksen tavoite on parantaa ja sujuvoittaa rastin löytämistä paljon karttamerkkejä sisältävissä maastoissa.

Rytminvaihtosuunnistuksessa kartta on normaali suunnistuskartta. Rastipisteet on sijoitettu niin, että suunnistuksen aikana vauhti voi vaihdella merkittävästikin. Rytminvaihtoharjoituksen tavoitteena on parantaa suunnistuksen hallittavuutta erilaisilla vauhdeilla ja erilaisen fyysisen rasituksen aikana.


Metsään voi lähteä 
klo 16.30–18.30. Yösuunnistuksen lähtöaika klo 20.00–21.00.

Maali suljetaan klo 20.00. Yösuunnistuksen maali suljetaan klo 22.30.  => Ilmoittaudu aina maalissa, vaikka olisitkin keskeyttänyt ja/tai vaikka et haluaisikaan nimeäsi tuloksiin, jotta emme lähde turhaan jäljittämään sinua maastosta.  

Maksut: Karttamaksu 8 € aikuiset (19 v-), lapset ja nuoret 3 € (-18 v). Leimauskortin (Emit-kortti) vuokra 2 €.

Maksutavat: Käteinen, Smartum Liikuntaseteli, Smartum Kulttuuriseteli, Smartum saldo (maksa saldolla internetissä ennakkoon), e-passi (maksa internetissä ennakkoon), Luottokunnan Virikeseteli, Eazybreak ja Edenred mobiilimaksu sekä valmiiksi täytetyt yrityssetelit.

LIIKUNTASETELI_kuva_150x81 KULTTUURISETELI_kuva Virikeseteli kuva

Leimaus (ajanotto): Kaikilla radoilla on Emit-leimaus. Jos sinulla ei ole Emit-leimasinkorttia, voit vuokrata sen kahdella eurolla.

Käyttämällä Emit-leimasinkorttia saat ajan radalta ja sen rastiväleiltä ja voit verrata rastiväliaikoja muihin saman radan kiertäneisiin. 

 

Tulokset: Tulokset julkaistaan tällä sivulla tapahtuman jälkeen, yleensä jo samana iltana.

Jos haluat, että tulostasi ei julkaista tai suunnistat ilman aikaa, ilmoita asiasta järjestäjälle maalissa. Tuloksiin liittyvissä kysymyksissä ja tulosten korjauspyyntö asioissa voit ottaa yhteyttä tulospalvelutiimiin: Länsirastit 

 

Reittihärveli: Voit piirtää kulkemasi reitin Reittihärveliin ja verrata kulkemaasi reittiä toiseen saman radan kiertäneeseen suunnistajaan.

Reittihärvelin käyttö edellyttää, että kuntosuunnistaja on käyttänyt emit-leimauskorttia ja leimannut hyväksytysti kaikilla kulkemansa radan rasteilla. Reittihärveli julkaistaan pääsääntöisesti kaikista Länsirastit tapahtumista. Järjestäjä pidättää oikeuden olla julkaisematta reittihärveliä.

 

Lisätiedot: Länsirastit

 

Aiempien vuosien tuloksia: 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |