Kauden 6. Länsirastit suunnistetaan helatorstain iltana 30.5.2019 Espoon Oittaalla. Kartanmyynti on auki 16.30 - 18.30. Tarjolla on, viiden kuntoradan perussetin (2 km helppo - 7 km vaikea) lisäksi, tekniikkateemana rytminvaihdos, johon maastossa kiemurtelevat latupohjat antavat oivallisen mahdollisuuden.

Oittaan itäinen maasto on julistettu kilpailu- ja harjoittelukieltoon ETOC 2020-kisojen johdosta (Euroopan mestaruuskilpailut tarkkuussuunnistuksessa toukokuussa 2020). Jos sinulla on aikomuksia karsia ETOC-kilpailuun kilpailijana, valmentajana tai huoltajana, jättänet suosiolla LR-6 Oittaalla väliin. Seuraava sinulle sopiva LR-koitos onkin jo viikkoa myöhemmin naapurimaastossa (Kellonummella).

Paikalla on myös Suunnistajan kauppa, joten osanottajille tarjoutuu oiva mahdollisuus päivittää varusteitaan. Oikuttelevan EMIT-kortin kanssa ei kannata lähteä Jukolaan! Vain parin sadan metrin päästä kilpailuikeskuksesta löytyy maankuulu "Murhaniemi" - nimi on vuoden 1960 perua, jossa parhaillaan on meneillään (Heisingin yilopiston) arkeologisia kaivauksia. Länsirastien tarjoaman liikuntakulttuuriosuuden jälkeen tässä on kiinnostuneille sopiva historian pläjäys (Tarkennus: Kaivaukset eivät liity Bodomin murhiin, vaan niemen käyttöön vuosikymmenien saatossa).

Ennustajaeukot ovat vakuuttuneita siitä, että torstaina 30.5 tarjolla on mainiota ulkoilusäätä.

Viestiliigan kolmas osakilpailu, Medilaser-viesti, suunnistettiin 25.5.2019 Anttolassa, paikallisten Urheilijoiden järjestämänä.

Olimme liikkeellä 5 joukkueella (3H ja 2D), joissa kolmannes juoksijoista oli vielä junioriikäisiä. Kaikki viisi joukkuetta pääsi liigapisteille. Osuusajat menivät mukavasti ristiin mutta maalissa D-1 (Mari Seppänen, Lydia Mårtenson ja Janina Donner) oli parempi (11.) mutta miehissä, jälleen kerran, H-2 (Tobias Jern sekä Mikael ja Jonny Donner) sijoituksella 18. Maasto oli vaativa ja radat haastavat, sillä eroja syntyi sekä fysiikalla että tekniikalla. Seuraava osakilpailu liigassa onkin sitten Venla & Jukola.

Tulossivu   Liigasivu (linkki "Tietoa viestiliigasta")

Kauden 5. Länsirastit suunnistetaan 23.5.2019 Kirkkonummen Kauhalassa Westerkullan tilan metsissä. Aikaisemmin emme ole tarjonneet tätä vaihtoehtoa suunnistajillle. Opasteet löytyvät Lapinkylän tieltä, Oitmäen VPK:n kohdalla.

Tarjolla on perussetti 2 km helposta 3 km, 4 km ja 5 km ratojen kautta aina 7 km vaikealle. Teemana on tällä kertaa käyräsuunnistus. Heidi Torp-Donnerin rtm-työ takaa laadun. OK:laiset tekevät varaslähdön maastoon OKM:n merkeissä jo 22.5.2019. Joten 5 ja 7 km radat kierävät samassa maastossa molemmissa tapahtumissa. Tämä luo mahdollisuuden harjoitella käyriä ihan toden teolla toisella yrittämällä. Lyhyemmät radat käyvät ihan eri maasto-osissa. Sääennuste povaa kevyttä pölynsidontaa aamupäivälle mutta kunnon kesää illaksi.

Tervetuloa!

Länsirastit, # 5 tällä kaudella, suunnistettiin 23.5.2019 Kirkkonummen Kauhalan Westerkullassa. Ensikertalaiseksi tapahtumapaikka keräsi ilahduttavat yli 200 suunnistajaa.

Kuva (Arkistokuva). Westerkullan maaston erikoisuuksia.

Maasto oli useimmille yllättävän vaativa, eikä ratamestari Heidi Torp-Donner päästänyt osanottajia muutenkaan helpolla. Tarjolla oli peräti 6 tavallista rataa, aina 9 km saakka, sekä kahdet käyräkattaukset. Teemaradat keräsivät n. 15% osanottajista joka sekin voidaan lukea yllätykseksi. Aamupäivän sadekuurot oli viilentänyt ilman lähes 10 astetta joten maaston runsaat kyyt pysyivät piilosilla.

Ensi viikolla (torstaina 30.5) suunnistetaan Oittaalla talvisen latupohjan nurkilla. Teemana on rytminvaihto, eli latupohjalla täysillä ja rastia lähestyessä moottorijarrutuksella. Kisan jälkeen on tarjolla uintia Bodomjärvessä. Oittaan itäinen maasto on julistettu kilpailu- ja harjoittelukieltoon ETOC 2020 kisojen johdosta (Euroopan mestaruuskilpailut tarkkuussuunnistuksessa toukokuussa 2020). Jos sinulla on aikomuksia karsia kilpailuun kilpailijana, valmentajana tai huoltajana, jättänet LR-6 Oittaalla väliin. Seuraava LR-koitos onkin naapurimaastossa (Kellonummella) viikkoa myöhemmin.

LR:n tulossivu

Tervetuloa Länsirastien lumoavaan maailmaan!

Ilmassa oli "suuren urheilujuhlan tuntua" kun OKM:t sarjoissa HD13-75 ratkaistiin 22.5.2019 Kauhalan maastossa, Heidi Torp-Donnerin erinomaisilla radoilla. Kilpailu keräsi tämän vuoden (toistaiseksi) suurimman "OK-osanoton".

Kuva (Carola Ray). Kisarakennelmaa kuin suuren maailman kisoissa.

Tarjolla oli neljä eri rataa, joten mestaruustaistot olivat joka radalla kiihkeät. Sää suosi, vaikka pikainen sadekuuro kasteli seudun maisemat. Esim. H40-sarjassa Kankaanpää-brothers ratkoivat suvun herruuden, kun telakalla ollut suosikki-Vesa joutui tyytymään lähettäjän rooliin. Ensimmäistä kertaa OKM:n 42. vuotisessa historiassa tulospalvelu oli realiajassa on-line. Nuoremmat virtuoosit (HD12) harjoittelivat 28.5 käytävää OKM-juniorikisaa varten, joka ratkaistaan NS-3:n yhteydessä Oittaalla.

Tulospalvelu