Pyöräsuunnistuksen (MTBO) ensimmäinen SM-viikonloppu sotkettiin Kankaanpäässä 8.-9.6.2024. Ohjelmassa olivat sprintti (lauantaina) ja pitkä matka. Järjestelyistä vastasi Kankaanpään Suunnistajat.

FB_IMG_1717879029448.jpg

Kuva (oma arkisto). Raisa avasi pyöräsuunnistusuransa Kankaanpäässä.

Raisa Sell (D35), osallistui uransa ensimmäisiin MTBO-kisoihin. Varusteet olivat seurakavereilta haalittuja, - pakollinen kypärä oli kuitenkin ihan oma.

Osanottajamäärät naisten ikäsarjoissa ovat vaatimatonta luokkaa, mutta se ei estä tiukkaa kilpailua. Sprintissä Raisa hallitsi kisaa viimeistä edelliselle rastille asti. Siinä tuli selkeä virhe ja SM-kulta karkasi. Tuloksena SM-hopea. Pitkällä matkalla asetelma oli päinvastainen. Päävastustaja otti vankan otteen mestaruudesta heti alusta alkaen, mutta rastivälillä 11-12 tuli reilun kymmenen minuutin (!) virhe ja Raisa karkasi Suomen mestariksi.

Raisalla on nyt palkintokaapissa 26 SM-mitalia (jaettu kolmas sija Vesa Kankaanpään kanssa), joista neljä kultaa (Vesan lisäksi vain vanhemmat Donnerin veljekset, - Jan ja Mikael, pystyvät SM-voitoissa parempaan). Samalla Raisasta tuli OK 77:n toinen suunnistaja, joka on ottanut SM-mitalin kolmessa (jalka, suksi, pyörä) eri SM-lajissa. Linus Jern (2015-16) oli tämän tilaston ensimmäinen.

Tulokset