Kevään kolmas sarjasuunnistus (NS-3) suunnistettiin 28.5.2024 Söderkullan hiihtokeskuksesta pohjoiseen. Sibbo-Vargarna huolehti järjestelyistä. Hellettä riitti ja tarkkuussuunnistus bussilla kilpailukeskukseenkin onnistui kun navigaattori yski.
20240528_185104.jpg

Kuva (Henkka Backman). Lähtö. Toiset väijyvät hyttysiä, toiset pukevat kenkiä jalkaan, kolmannet lukevat mallikarttaa. Rentoa meininkiä.

Olimme liikkeellä parin tusinan vahvuisella joukolla - puolet lähtöluettelon 50 nimestä. Mukana oli myös runsas kourallinen SUU:n kompassisuunnistajaa. Myös Trianin, suunnistuskurssilaiset kävivät näyttäytymässä osallistumatta itse NS-tapahtumaan.

Maasto on, kuten seudun kaikki lähimaastot, tarkkaan polkukartoitukseen liian polkurikasta, mutta Söderkullassa latupohja erottuu sekä kartalla että maastossa. Mutta maasto on fyysisesti vaativaa (selkeät korkeuserot, kiertoja vativine jyrkänteineen). Eikä rastamestarikaan säälinyt "pitkäratalaisia" (HD14+) - kevätfinaalin arvoinen tapahtuma.

Tämä oli samalla Nuorisosarjasuunnistusten 250. tapahtuma. Sarjasuunnistuksia on ollut tarjolla (5-6 tapahtumaa vuodessa) aina vuodesta 1979 alkaen.

Tulokset