Vuoden viimeiset SM-kisat suunnistettiin erikoispitkillä matkoilla 17.10.2020 Orivedellä, paikallisen Ponnistuksen järjestäminä.
20201017 FMultra H20 Jonny pieni C Petri Riutto OrPo

Kuva (Petri Riutto, OrPo): Jonny Donner (153) H20 sarjan yhteislähdössä

Sää oli haastava, sillä lähtöhetki tarjosi sadetta ja + 4C astetta. Tiivis kausi oli karsinut osanottoa tavallista enemmän, mutta OK-laiset olivat paikalla 100% (23 suunnistajan voimin). Kauden päätteeksi tuli kolme SM-mitalia jännittävien vaiheiden myötä. Mikael Donner (H50) otti 11. SM-kultansa, joka oli samalla seuran 50. ja nosti hänet seuran mitalitilaston kärkeen sarjalla 11-8-8 (velipoika Jan on saavuttanut mitalit 11-3-8). Pronssia haki tällä kertaa Vesa Kankaanpää (H45) ja Jesper Donner (H16). Myös Jonny Donner (H20) ja Annika von Schoultz (D55) mahtuvat kymppisakkiin. Peräti tusinan verran OK-laisia löytyy 20. parhaan joukosta, iloisimpana yllätyksenä tällä kertaa Sofia Slotte (D16) - 16. sijallaan.

Kauden kokonaissaldo, kaikkien aikojen toiseksi parhaana SM-vuonna, oli 15 mitalia (viime vuonna 17) joista neljä (7 kpl v. 2019) mestaruutta. SM-pisteitä kertyi vuoden aikana 140 pistettä (vähennystä 22 p.), joka selittyy lumettoman hisu-kauden nollasuorituksista (ei SM-osanottoa) sekä sprinttiviestin poistumisesta ohjelmasta. Mestaruudellaan Mikael nousi maratontaulukkomme jaetulle ykkössijalle L-H Lindholmin rinnalle. L-H on yksinvaltiana hallinnut maratontaulukkoamme 42 vuotta.