Kevään suunnistustapahtumat aloitteville nuorille käynnistyivät 3.4.2024, kun OK 77 Anna Jacobson'in johdolla vieraili Mäntymäen koululla. Takatalven lumimyräkkä taisi säikäyttää aikuisia paljon enemmän kuin reippaita III-luokkalaisia.

20240404_215210.jpg

Kuva (Anna Jacobson). Koulu kartalla ja rasti (lumisessa) maastossa.

Mäntymäelle palaamme myöhemmin uudestaan, - silloin kohderyhmänä valinnaisen liikuntaryhmän kuudesluokkalaiset.. Myös Ymmerstan koulu ja Karamalmens skola kuuluvat kevään vierailukohteisiin. Tarjolla on suunnistuksen ja kartan alkeet, bingoa ja leimausrataa. SSL:n "koulu kartalla"-projektin puitteissa tarjoamme Kasavuoressa "aloittelijoiden kiintorasteja" kahden viikon ajan, - aina 12.4. saakka, sekä kouluille että päiväkodeille. Yhteensä tarjolla on 9 eri suunnistusrataa. Samalla olemma päivittäneet kaksi päiväkotikarttaa Kauniaisissa - niinkin harvinaisessa mittakaavassa kuin 1:750, eli yksi varhaisopetuksen suunnistaja-alun sormenleveys kartalla on noin 3 metriä maastossa.

Tiistaina 9.4. tarjolla on Perheriehan muodossa suunnistusta Kasavuoressa - pääkohderyhmänä on 1-6 luokkalaiset, Ohjelmassa on liikuntaa sekä metsässä että koulun pihalla, -  sekä kartan kanssa että ilman sitä. Tapahtuma on osanottajille maksuton. Alkeiskevään kruunaa seuran perinteinen Suunnistuskoulu, joka käynnistyy tiistaina 16.4. ja joka tänä vuonna on seitsemän illan pituinen. Karin Mårtenson toimii koulun vastaavana. Kouluohjelma löytyy täältä.