Junnujen testijuoksu, ja samalla koko seuran OKM-maastokisa, juostiin Kasavuoren hiekkaradalla 10.10.2023 viileässä säässä. Lämpötila oli +6C-astetta - alkusyksystä tälläinen lämpötila tuntuu pahalta mutta jo kuukauden, kahden kuluttua jopa hiostavalta.

20231010_181439.jpg

Kuva (Henkka Backman). Lähtömerkkiä odotellessa.

26 juoksijaa asettui  lähtöviivalle, mutta vain viisi juoksi kaksi kierrosta. Viime hetken poisjääntejä oli melko lailla. Osa sairaita, osalla muuta ohjelmaa tai sitten iski rimakauhu. Suunnistusurheilun peruselementti on juoksu ja sitä voi (helpoimmin) kehittää itse. Joten vauhtijuoksua ei sovi pelätä. Suunnistustekniikkaa (sujuvuus) ja kilpailuluonetta on jo vaikeampi parantaa. Henkilökohtaiset ennätykset (PB, Personal Best) ropisivat reippaasti - parhaat lohkasivat lähes 6 minuttia aikaisemmasta PB:stään.

Nopeimmat kierrokset tarjosivat Mikko Ruokolainen (H40, toinen kierros), Max Risku (H16, toinen kierros) ja Cedric Björk (H14, ainoa kierros). Tyttöjen nopein oli Minéa Nygård (D14).

Ensi viikolla (syyslomaviikko) tarjolla on tiistaina seuran salivuoro (18-20.00) - ohjelmassa valmennusjumppaa ja sählyä (katso NH). Loman jälkeisellä viikolla (24.10.) junnut siirtyvät tiistain osalta sisätiloihin (18-19) ja toisella tunnilla on sitten valmennusjumppaa. Ne junnut (13+ ikäiset), joille suunnistuksen teoria-alkeet ovat jo hallussa, voivat halutessaan osallistua 18.15 alkavaan, yhteiseen n. puolen tunnin alkuverryttelyyn ulkona, ennen koko seuran salituntia (19-20). Salivuoromme ovat tänä vuonna Granhultin koululla Kauniaisissa.

Tarkennetut tulokset