Yösuunnistuksen SM-kisat suunnistettiin 29.9.-1.10.2023 Lappeenrannan Taipalsaarella, erittäin nopeakulkuisessa maastossa. Kisaisäntänä toimi Lappeen Riento.

20230929_223809.jpg

Kuva (Tony Björk). Tulevaisuuden yökettu Cedric "Cedde" Björk, ikänsä puolesta viimeisen kerran, Kissojen Yön lähdössä.

Vesa Kankaanpää (H50) väänsi sekunttitaiston itselleen ja voitti SM-kultaa sarjassaan. SM-mitali on Vesan 25., joista kymmenen on mestaruusmitaleja. Edellinen yökulta tuli nuorena H35-sarjalaisena vuonna 2008. Vesan kommentit löytyvät kohdasta > Lue lisää. Vakaana yösuunnistajana tunettu Jyrki Jäppinen (H55) oli sarjansa yhdeksäs. Jyrki olisi kaivannut hieman hidaskulkuisempaa maastoa itselleen.

Seuran koko vahvuus oli tusinan verran suunnistajia. H21-sarjalaiset  (viisi miestä) aloittivat urakkansa jo perjantai-iltana karsinnoilla. Jonny Donner ja Jonathan "Jonis" Ray selviytyivät A-finaaliin. Heistä Jonis oli terävämpi loppukilailussa. SM-ohjelma jatkuu (ja päättyy) parin viikon kuluttua erikoispitkän matkan kisaan - sekin kaakkois-Suomessa (Kouvola).

Perjantai-iltana suunnistivat myös seuran tulevat SM-hirmut - "yöketunpoikaset" Lynx'in järjestämässä Kissojen Yössä Kirkkonummen Masalassa. Lähtöviivalla oli 17 OK-nuorta.

Tulokset,  SM-yö   Kissojen Yö 

Vesa kertoo: ”Turboahdin on ollut viime aikoina vähän epäkunnossa, niin joutui vähän pakottamalla pitämään remmin tiukalla. Mutta eipä ihan heti tule mieleen koska oisi viimeksi juossut yö-kisan alle 6 min kilometrivauhdilla. Nopein juostu kilometri kellon mukaan oli 4:06 min. Ja mikäs sen hienompaa kuin että kisa on tiukkaa. Eipä taida paljon muita lajeja löytyä, missä vielä koukkupolvisarjassakin on lähemmäs 80 osallistujaa viivalla ! ”