SM-kisaohjelma sai uuden kisamuodon kun knock-out-sprintti liitettiin vuosiohjelmaan. Koovee Tampereelta sai kunnian järjestää kilpailumuodon ensimmäiset SM-kisat 17.9.2023.

23MTBOFM.jpgKuva (kisakuvaaja). SM-PySu-viestin SM-pisteitä noukkivat Jesper Donner (vas.) & Eljas Talja H21-sarjassa.

Tampereen SM-kisoissa suunnistettiin neljassä sarjassa - H/D21 ja H/D18. Kisaformaatti rakentui aikasprintista, josta 36 parasta pääsi alkueriin. Kuudesta alkuerästä kolme kustakin kolmeen välierään, josta kaksi parasta pääsi finaaliin. Meillä oli paikalla viisi suunnistajaa joista kolme - Emil "Sepe" Sevelius ja Jonny Donner (H21) sekä Ester Gripenberg (D18) pääsivät erävaiheeseen. Heistä vain Sepe eteni välieriin, jossa hän oli eränsä SM-kisa 3. Joten tulokseksi tuli noin 10 miehen jakama sija 5.-14. Tampereela suunnistettiin myös kaksiosainen kansallinen sprintti - kolmen OK-laisen värittämänä. Myös SM-kisan aika-ajossa karsiutuneet kaksi juoksijaa suunnistivat kansallisen B-finaalin. Avustavana sprinttituomarina toimi myös Johan Uusimäki.

Viikonloppuna 16.-17.9. ratkottiin myös pyöräsuunnistuksen SM-kisat keskimatkalla ja viestissä. Eljas Talja (H21) oli lauantain aurinkoisella keskimatkalla 17. Kisa käytiin Hämeenlinnan Ahvenistossa paikallisten Suunnistajien /HlS) järjestämänä. Sunnuntaina ohjelmassa oli viestit ja keveriksi tuli Jesper Donner. Kisa avattiin reippaassa sadesäässä, joten maaliintulon auringonpaiste ei pelastanut mutakylvyltä. Tuloksena oli 9. sija - täpärästi kahdeksannelle häviten. H21-viestissä kaksimiehinen joukkue suunnistaa kuusi osuutta.

Kooveen kisasivut   HlS:n tulossivusivu