Lina esittää yhteenvedon Tukholman seudulla 29.8.-4.9.2023 järjestetystä kuurojen maailmanmestaruuskilpailuista (WDOC).

wdoc1.jpegKuvat (järjestäjien kuvapalvelu). Kuva 1. Lina keskimatkan lähtökarsinassa. Kuva 2. Suomen hopeajoukkue, jossa Lina (oik.) suunnisti avausosuuden.

Kyseessä oli ensimmäiset kuurojen MM-kisani suunnistuksessa. Aikaisemmin olen osallistunut EM-kisoihin (EDOC) ja Pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteisiin mestaruuskilpailuihin (NBM).

Osallistuin henkilökohtaiseen sprinttiin ja keskimatkalle, joista molemmista tuloksena oli 6. sija. Osanottajia oli useasta eri maasta yhteensä noin 20 naista per laji. Sprintti suunnistettiin Dalen-nimisellä alueella Tukholman eteläpuolella. Metsälajit taas suunnistettiin Tukholman pohjoispuolella Solentunassa.

Viestissä Suomen joukkue saavutti hopeaa! Suunnistin joukkueessa avausosuuden.

                                WDOC.jpeg

 

Viestin hopeamitali tuli yllätyksenä. Koko Suomen joukkueella oli tosi onnistunut päivä. Pidin Tukholman seudun maastoista. Ne olivat erilaisia ja paljon haastavampia kuin ne, joissa olen harjoitellut täällä Suomessa. Yhteenvetona voin todeta, että olen tyytyväinen tuloksiini ottaen huomioon, että minun kesäni on ollut vaikea sairauden takia. Lisäksi kyseessä oli mahtava elämys, kun voi verrata omaa tasoaan muihin ja tavata muita kuuroja suunnistajia eri maista. Sillä kaikkihan me muodostamme vähemmistöryhmän omalla kulttuurilla ja kielellä. Haluan myös kiittää OK 77:ää taloudellista tuesta itsekustannusosuuteni osalta. Nyt ohjelmassa on rauhallista palautumista. Sitten alkaa tavoitteellinen harjoittelu kohti ensi vuoden kisoja.