OK:n junnuosaston iskuryhmä on parhaillaan FSO:n suurleirillä Pohjan Kisakeskuksessa 1.-4.8.2023. Leiri päättyy perjantaina FSO:n mestaruuskilpailujen sprinttikisaan Tammisaaressa.

23pojo.jpg

Kuva (Henkka Backman). Melkein koko leiriryhmä "oman punaisen mökin" edustalla.

FSO:n suurleirit ovat nykymuodossaan järjestetty vuodesta 2010 lähtien (koronatauko 2020), jolloin avaus, FSO-valmentaja Totte Smedslundin ideoimana, nähtiin Ahvenanmaalla. Aikaisemmin FSO-leirit olivat 13-16-vuotiaiden "valioleirejä", jonne karsittiin Piirin Oravapolkukilpailujen (POK) kautta. Nyt leirillä on noin 90 leiriläistä (vetäjineen) ja OK:n osuus on 11 nuorta ohjaajien Henrika Backman ja Ursula Koivikko johdolla. Ryhmä on leirijoukon toiseksi suurin seuraryhmä.

OK 77 sai majoitusarpajaisissa itselleen ihan iki oman "mökin" (kuvassa taustalla). Ohjelmassa on neljä suunnistusharjoitusta (saman verran kuin päivittäisten aterioiden määrä), yksi testi (fysiikkaosio) sekä leirin päätteeksi kevyempi monitoimitapahtuma ennen bussikuljetusta Tammisaaren keskustassa juostavaan FSOM-sprinttiin. Myös siirtymät leiriharjoituksiin käy näppärästi bussien kyydissä.

Leirin leimaa-antavin piirre on ollut runsaat sateet, mutta mieliala on säilynyt korkealla. Sprintissä ryhään liittyy OK 77:n noin 40 muuta kilpailijaa. Tammisaaressa tavataan !