Kuntosuunnistustapahtuma Länsirastit avaa syyskautensa 3.8.2023 Kauniaisten Kasavuoressa. Tapahtuma on kauden kymmenes LR-tapahtuma (LR-10). Paikalla on Suunnistajan Kauppakin. Entäs Sinä ?
23LR10.jpg

Kuva (arkistokuva, Tove Jern). Jos varusteet ovat kuluneet tai hukkuneet kesäkauden aikana ... paikalla ratkaisuna on  Suunnistajan Kauppa.

Kevätkausi oli Länsirastien osalta (LR 1-9) poikkeuksellinen - tapahtumat tarjosivat vain sormilla laskettavan määrän vesipisaroita. Vahvana kannustimena kevällä on myös Jukolaan valmistautuminen. Osanottomäärät ovat toipumassa Koronan kurimuksesta.

Nyt ääni kellossa muuttuu. Säät muuttuvat syksysemmiksi, Jukolaan harjoittelevat vain intohimoisimmat ja pitkällä tähtäimellä varustautuneet. Nyt on nautiskelijoiden vuoro astua esiin. Helteet väistyvät, luonnonsuihkun mahdollisuus kasvaa, luonnon antimet lisääntyvät (mustikat, hyttyset ja hirvikärpäset), samettiset hämärät ja ihanat auringonlaskut aikaistuvat ja yöketuillekin on kauden päätteeksi tarjolla tapahtumia. Nostalgiaa kaipaavat voivat tähyillä Meikon Länsirasteille (LR-13) 24.8.2023, jolloin muistellaan Suomen ensimmäisen vartavasten suunnistuskartoitukseen ilmakuvatun kartan 50-vuotisjuhlaa.

Mutta tuttu ja turvallinen peruskaava säilyy. Lähdöt tapahtuvat 16.30-18.30 välisenä aikana (Kasavuorentie 1, Kasavuoren koulu, Kauniainen). Sieltä voi ostaa kartan (radat ovat 2 - 3 - 4 - 5 tai 7 km nousevalla vaikeusasteella) tai vuokrata EMIT-kortin. Tarjolla on myös 77 minutin LR-rogaining (pistesuunnistus), jolloin käytössä ovat kaikki rastit. Maali sulkeutuu 20:00. Ratamestarina toimii moninkertainen (tämän laskemiseen eivät sormet riittäneet) SM-mitalisti Raisa Sell.

Omatoimisuunnistajat voivat ostaa kartan tiskiltä, verkon kautta (katso Länsirastien infosivu) tai Suomenojan Nesteeltä. Omatoimirastit ovat (ilman leimasimia) maastossa 3.-13.8. välisenä aikana. Omatoimijat joutuvat tosin siinä aikaikkunassa etsimään Suunnistajan Kauppaa Helsingin Töölöstä (Museokatu 34).

Tervetuloa vauhdikkaaseen syysavaukseen.