Ruotsin suunnistusviikko, O-Ringen'in 5-päiväiset, myös FIN-5:n esikuvana toiminut tapahtuma, suunnistettiin tänä vuonna Åressa 23.-28.7.2023. Mukana oli ennätyksiä rikkova OK-joukkue.
23ORingen.jpg

Kuva (O-Ringen 2023). Yleisnäkymä Trillevallenin kilpailukeskuksesta, josta kaksi ensimmäistä osakilpailua juostiin.

Viikko alkoi pitkillä osuuksilla (kaksi päivää), jatkoi keskimatkalla (2) ja taka-ajoa päätöspäivänä (pitkä  matka). Eliittisarjoilla oli sprintti ensimmäisen keskimatkan sijaan (OK-laisia eliittisarjoissa kolme kappaletta: Olivia Hahn, Jesper Donner ja Ester Gripenberg).  Rinnakkain oli sekä MTBO- että PreO-tarjontaa. Kun matkassa on runsaat 15.000 suunnistajaa, niin jopa kuntosarjoissakin tarjotaan jakoa ikäryhmittäin. Vaikeusaste vaihteli valioradoista aloittelijoihin, johon maasto löi oman leimansa. Suunnistettiin sekä metsärajan ala- että yläpuolella,  noustiin ylämäkeä lähtöihin ja tultiin alamäkeä kilpailukeskukseen ja reitin varrella molempia oli riittämiin. Päätteeksi rämmittiin mutaista loppusuoraa leimantarkistukseen.

Sään jumalat esittivät koko valikoimansa, - vain lumisateet puuttuivat. Ensimmäiset osuudet olivat ihanan aurinkoisia - sosiaalinen media on täynnä maisemakuvia -, kolmantena aamuna oli jo tihkua, joka yltyi sateeksi, ja neljäntenä päivänä tarjonta oli kaatosadetta. Muistin virkistämiseksi päätöspäivänä oli sitten miksaus kaikista - ukkosella ja raekuuroilla maustettuna.

OK:laiset olivat mukana 23 hengen voimin, joista 18 sai hyväksytyn lopputuloksen. Lähtöjä kertyi 110. Peräti viisi OK:laista leipoi parhaan osuussijoituksensa päätöspäivänä, joka kielii seuran jäsenten (suhteellisesta) sitkeydestä. Kymmenen osuussijoitusta nousee sarjansa kymmenen joukkoon - huippuna Jeremy Donner'in (H16-kort) osuusvoitto päätöspäivänä. Jermu oli lopputuloksissa 4., Lydia Mårtenson (D21-kort-1) 7. ja valiosarjoissa parhaana Olivia Hahn (D20E) sijalla 32.

Viikonloppuna joukkio valuu kotiinpäin kouluihin ja työpaikoille lepäämään ja jo ensi viikonloppuna ohjelmassa on kolmipäiväinen "suunnistuviikko" Raseborgissa (FSO:n mestaruuskisat). Vielä ehtii mukaan. Tulokset löytyvät O-Ringenin  tulossivulta.