Juhannuksen jälkeinen aika Suomessa on suunnistusviikkojen ja muiden monipäiväisten tapahtumien valta-aikaa. OK:laiset osallistuivat 35 hengen voimin, muutamat useammankin kerran, neljään eri tapahtumaan.

22Kvark.jpg

Kuva (Karin Mårtenson), Merenkurkun yhteistuloksissa Ester Gripenberg (vas.) oli toisena sarjassaan (D18).

FIN-5 suunnistettiin Kangasalla, Tampereella ja Ylöjärvellä 26.6-1.7.2023. Järjestäjinä Tampereen allianssi. Paikalla oli 15 OK:laista ja tuotoksena 50 lähtöä. Mari Seppänen (D35A) kuittasi yhteenvetovoiton kahden osakilpailun voiton turvin. Vesa Kankaanpää johti sarjaansa (H50A) neljän päivän jälkeen, mutta finaalin "limbo" pudotti hänet sarjansa kakkoseksi. Benjamin Korento oli H18E-sarjan kolmas.

Kainuun Rastiviikko (KRV) suunnistettiin 2.-7.7. Kuhmon Jämäsvaarassa. Isännöinnistä vastasi Kuhmon Peurat. Vesa kuittasi Tampereen epäonnistumisen, voittaen sarjansa (H50A) kahden osuuspiikin turvin. Yksikään OK:lainen, webtoimittajamuistiin, ei ole samana vuonna voittanut sekä FIN- että KRV-kisaa yhteistuloksissa. Ainakin Erkki Oikarinen ja L-H Lindholm ovat temppua yrittäneet. FSO:n pitkä kesäleiri pidettiin Vuokatissa, joten KRV:n kaksi ensimmäistä kisapäivää (WRE-kisat) näkivät myös OK-valioita paikalla. Olivia Hahn (D20E) kuittasi molempina päivinä sarjavoiton. OK:n KRV-osuus oli 12 suunnistajaa ja 32 kisalähtöä.

Sisä-Suomen LVI. rastipäivät 14.-15.7 Äänekosken Sumiaisissa, missä Suolahden Rasti E4 toimi järjestäjänä, saivat vieraikseen 7 OK-laista. Lähtöjä kertyi 11. Jyrki Jäppinen (H55) kuittasi sarjansa voiton avauspäivänä.

Merenkurkun Rastipäivät suunnistettiin 18.-20.7 Merenkurkku-allianssin (Solf IK, Malax IF, IF Femman) järjestämänä. Paikallisosastomme osallistui innolla kasvattajaseurojensa järjestelytehtäviin, - Caj Snickars sekä kartanpiirtäjänä että ratavalvojana. Ester Gripenberg (D18) oli yhden osakisan voiton turvin sarjansa 2. ja Anders Weckström pani paremmaksi - kaksi päivävoittoa ja H50-sarjan yhteenvetoykkönen. Yhteenvetona paikalla oli 12 OK:laista 28 lähdön turvin.

Kesäkisajakso tarjosi myös yksittäisiä kisoja sekä kaksi muuta "viikkoa". Sallan Karhurasteille (Salla) ja Koillismaan Rastipäiville (Posio) OK:laiset eivät osallistuneet. Kisatulokset löytyvät IRMA:n tarjoamien linkkien kautta.