Venlojen ja Jukolan-viestiin 17.-18.6. Porvoon Epoossa on vajaat 100 tuntia. Vielä tänään (13.6.2023, kello 19:00) varalla on kourallinen suunnistajia - joten hyvältä näyttää.23TCjukola.jpg

Kuva (järjestäjien pohja-aineisto). OK 77:n telttapaikat kilpailukeskuksessa.

Seura lähtee kisaviikonloppuun 8 Venla- ja 9 Jukola-joukkueella. Vain yhdeksällä seuralla on jalkeilla (ilmoittautumiset) enemmän joukkueita kuin OK:lla. Kärjessä ovat suurseurat Helsingin Suunnistajat (HS, 45 joukkuetta), Espoon Suunta (EsSu, 39) ja Tampereen Pyrintö (TP, 35).

OK:n kärjet (1- ja 2-joukkueet) ovat kovanpuoleisia. Venlojen ykkönen (Dream Team) suunnistaa järjestyksessä Olivia Hahn, Ida-Marie Eklund, Lydia Mårtenson, Amanda Hansén ja miehet lähtevät matkaan kokokoonpanolla Emil Sevelius, Jonny Donner, Jonathan Ray, Eljas Talja, Jesper Donner, Fabian af Hällström, Hannes Holmback. Edellä oleva maininta "kovuudesta" ei tarkoita, että muut 13 joukkuetta olisivat "löysiä."

OK 77:n perinteiden mukaisesti joukkueilla on järjestysnumeroiden lisäksi lisänimiä, kuten esimerkisi The New Stars (Venlat) - Haastajat (Jukola), Run 4 Fun (V) - Nautiskelijat (J), Iron Ladies (V) - FjärdeLaget (J) sekä Silver Ladies (1-3, V) - Fast Veterans (J). Erikoisuutena on vuonna 1998 Gårdskullassa kolmanneksi suunnistanut Jukola-joukkue, joka nyt lähtee maastoon III-joukkueena, Juhla-1998. Viisi miestä on jäljellä alkuperäiskokoonpanosta. Vain ulkomaanvahvistus Thomas Bührer ja kuopus Svante Nilsson puuttuvat joukkueesta. Svante toimii nyt järjestävän seuran tulostoimiston varapäällikkönä. Tulosodotukset J-1998 osalta on kuitenkin hyvä suhteuttaa siihen, että joukkueen keski-ikä on noussut lähes 25 vuodella.

Vain yksi on joukosta poissa. OK:n naisjoukkue Jukolassa, Victorious Secret, jättää tämän vuoden Jukolan väliin. Järjestävälle OK Trian-seuralle annamme myös naapuriapua kisan onnistumiseksi, sillä runsas Jukola-joukkueellinen OK:laisia on mukana kisaorganisaatiossa.