Länsirastit siirtyy Oittaalta (LR-3) tien toiselle puolelle Kellonummen kappelin nurkille, kun kauden neljännet Länsirastit (LR-4) järjestetään 11.5.2023.

23LRtält.jpg

Kuva (Micke Berger). Kulissien takana. Tästä se Länsirastit-ilta aina käynnistyy.

Kohti Jukolaa ja kesän muita suunnistusrientoja. Maastot vaikeutuvat, korkeuserot lisääntyvät, hiirenkorvat puissa kasvavat... mutta peruskonsepti säilyy ennallaan. Tarjolla on viiden radan paletti kasvavalla haasteasteella 2 - 7 km haarukassa ja tietenkin myös Pistesuunnistus (rogaining) 77 minuutin ajan omilla reitinvalinnoillasi. Oittaalla, jossa rastiliput säilyvät maastossa aina sunnuntaihin 14.5. asti, tehtiin muuten LR-rogainingin uusi piste-ennätys. Se on nyt 47 pistettä. Sinutkin on haastettu mukaan ! LR-4:n ratamestarina toimii, kansainvälistäkin mainetta niittänyt, Johan Uusimäki.

Kellonummen rastit jäävät maastoon kymmeneksi päiväksi (11.-21.5.) omatoimisuunnistajien houkuttimeksi. Karttoja voi ostaa tapahtumapaikalla (11.5), verkossa (katso LR-info) sekä Suomenojan Nesteeltä. Sääennusteet "lupaavat" kesäsäätä sekä tapahtumapaikalla että jälki-suunnistuksen aikana.

Oittaalla ilta oli kaunis, mutta kolea (lämpötila lähenteli pakkasrajaa), ilmassa oli sekä rakeita että freesbeetä ja tuuli "mereltä" (Bodomjärvi) oli hetkittäin navakka. Silti kevään trendi, + 35% osanottajia paikanpäällä, jatkui. Entä Kellonummella ?