Kauden kolmas Länsirastit-tapahtuma (LR-3) käydään Espoon Oittaalla (hiihtolatujen tienoolla) torstaina 4.5.2023. Sääennuste "lupaa" selkeätä, mutta koleata säätä.

LR2-Tove.jpg

Kuva (kuvitus, Tove Jern). Tältä tutulta teltalta maastoseikkailusi alkaa.

Venla-Jukola lähestyy kohisten ja Oittaan maasto tarjoaa jo (vaatimattomia) porvoolaisia haasteita sinne pyrkiville. Haasteeksi voi valita, viiden vaihtoehdon joukosta, perusratojen 2-7 km haarukasta. Jos tuttu maasto tuntuu tylsältä, suoritusta voi piristää 77 (tai lyhyemmän) minuutin kestoisella pistesuunnistuksella (rogaining), joka on tämän kauden uutuus!

Paikalla on myös Suunnistajan Kauppa, joten varusteiden päivittäminen käy näppärästi paikan päällä. Radoista vastaa mestarisuunnistaja Jan Donner. Pisimmillä radoilla ette varmaan pääse helpolla!

Hanikan rastit (LR-1) poistuvat maastosta Vappuna (30.4.) mutta Latokasken liput (LR-2) liehuvat metsässä, omatoimisuunnistajien iloksi, aina 7.5. asti. Myös Oittaan rastit jäävät maastoon 10 vuorokaudeksi tapahtuman jälkeen. Karttoja omatoimirasteille voi ostaa tapahtumakeskuksesta, verkosta (katso LR-info) tai Finnoon Nesteeltä.

Latokaskessa kävijämäärät, aurinkoisessa mutta jäätävässä illassa, nousivat 35% avaukseen verrattuna. Jatkuuko trendi Oittaan osalta ?