OK 77:n kuntosuunnistustapahtuma Länsirastit (LR) on muutosten edessä. Ensimmäinen (ja ehkä suurin ?) muutos on, että Tove Jern, joka ansiokkaasti on navigoinut LR-laivaa viisi vuotta, siirtyy taka-alalle. Anders "Antta" Westerlund kiidättää jatkossa LR-kapulaa eteenpäin.

22LRAntta.jpg

Kuva (kuvitus, Mika Pasonen). Uusi LR-luotsi Antta Westerlund.

Asiat nytkähtivät eteenpäin, kun arvovaltainen ryhmä kokoontui seuran varasto-Luhdin tiloihin 21.11.2022 uuden luotsin johdolla.

LR siirtyy ETOC-vuoden jälkeiseen aikaan, palaten 20 tapahtuman kauteen. Ratavalikoimaa tarkennetaan, mutta vaihtoehdot säilynevät viidessä radassa. Tekniikkatarjontaa karsitaan, mutta uutuutena jokaiseen LR-iltaan (jos maasto sen sallii) liitetään rogainingmahdollisuus. Myös muutama MTBO-osio on mahdollista. Tapahtumat säilyvät, koronan "jälkitautina", hybriiditapahtumina (sekä paikan päällä että omatoimisina).

Tapahtumien jo nyt laadukasta tasoa yhdenmukaistetaan ratamestarien sisäisellä koulutuksella. Osanottomaksuja ajantasaistetaan ja ennakkomaksujen mahdollisuutta harkitaan tapahtumien sujuvan läpiviennin takaamiseksi. Areenasuunnitteluun ja markkinointiin panostetaan entistä enemmän.

Uusi Länsirastit-kausi käynnistyy huhtikuussa 2023. Siihen mennessä kuviot kirkastuvat. Vaikka LR-syyhy olisi talven aikana kiihtyvää, pyydämme malttia siihen saakka.