Espoon Sprintti Cupin (ESC) kauden 13. tapahtuma suunnistettiin Kauniaisten Tienhaaran (Vanha tienhaara) maastossa 7.11.2022. Kilpailukeskus sijaitsi Kauniaisten pujottelumäen pohjoispuolisella parkkipaikalla, rinteen alla.

22ESC13.jpg

Kuva (Micke Berger). Valot lämmittävät yön pimeydessä.

Aamupäivän rankka sadekuuro oli pelkkä muisto ESC-illan käynnistyessä. Puolipilvinen, hieman utuinen, +8C lämpöinen ilta oli ihanteellinen suunnistusta varten. Illan aikana tehtiin OK 77:n ESC-ennätys osanottajien osalta, kun tapahtuma keräsi 179 suunnistajaa sprinttiradoille.

Ratamerstarit Caj Snickars ja Christoffer Melin olivat, tukenaan apuratamestarinsa Matias Kankkunen ja hänen sankarillinen panos, loihtineet "melko tylsään korttelimaastoon" vaativat radat. Long-suunnistajat kipusivat kahdesti ja Short kerran pujottelurinteen kaikki käyrät.

Tapahtuma oli OK 77:n tämän vuoden järjestämiskalenterin 44. ja viimeinen tapahtuma, - seuraennätys lajissaan. Neljännes tapahtumaurakasta osui toukokuun Tarkkuussuunnistuksen Euroopan mestaruuskisojen (ETOC) tilille. Vuoden tapahtumat keräsivät yhteensä yli 4000 osanottokertaa. Kauden onnistumiset ja koordinaatiohäiriöt on analysoitu. Nyt hiotaan jo ensi vuoden kalenteria.

Tulokset