IOF:n FootO Comission on 25.8.2022, Suomen Suunnistusliiton (SSL) esityksestä, myöntänyt Johan Uusimäelle kansainvälisen IOF Event Adviser-pätevyyden. Pätevyys kansainvälisissä kilpailuissa vastaa Suomen kilpailujen (rata)valvojan (TA) pätevyyttä. Pätevyys edellyttää kansallisen valvojan pätevyyttä, käytännön kokemusta valvojan toimesta ja IOF:n oman tutkinnon suorittamista.

Kuva (arkistokuva, kuvitus).

Kilpailuvalvojan (Suomessa TA, tekninen avustaja), tarkoin lajisäännöissämme määrätyt tehtävät, on "valvoa", että järjestäjät noudattavat kilpailusääntöjen kirjainta, - mm. tarkistamalla kilpailun asiakirjat: Ennakkotiedot (Bulletin, kansainväliset kisat), kisaan liittyvät luvat (maanomistajat ja viranomaiset), kilpailukutsu, kilpailuohjeet, radat ja rastien sijainnit mukaan lukien määritteet, kartat sekä lähtö- että tulosluettelot.

IOF Event Adviser saa pätevyyden toimia valvojana mm WRE-kilpailuissa. Johanin "tulikaste" on jo WRE-kisassa SM-pitkät 3.-4.9.2022. Seuraava askel on Senior Event Adviser (SEA), joka kansallisella tasolla vastaa Suomen kilpailun valvojaa (TD, tekninen delegaatti). TA on TD:n alainen, jos valvojia on kaksi. Silloin monesti TA:n tehtäviin kuuluu pääosin radat ja kartat. Pienemmissä kisoissa (kansalliset) on vain yksi valvoja (TD).

Suomesta löytyy 14 IOF Event  Adviser ja kolme IOF SEA. Osa heistä on jo päättänyt aktiiviuransa.