OK 77:n valioryhmä on, 9 hengen vahvuisena, harjoitellut pohjois-Karjalan vaativissa maastoissa 24.-30.7.2022. Pääkallopaikkana oli Pamilon leirikeskus, Joensuussa (entisen Enon kunnan alueella).

22pamilo.jpg

Kuva (Caj Snickars). Tarjolla, ei ainoastaan fysiikkaa ja tekniikkaa (laajasti ottaen tämä on juuri sitä), vaan myös ylessivistävää hengen ravintoa Pamilon (Vattenfall Ab) vesivoimalaitoksella.

Leirillä hyödynnettiin paikallisten kansallisten (Pielisrastit), KR-seuran valioharjoitusten (heillä oli laatuetu, mutta määrässä olimme selvästi edellä) sekä paikallisen suunnistusakatemian harjoitteita. Myös leirinjohtaja Vesa Kankaanpää pääsi terästämään ratamestaritaitojaan.

Leirin aikana käytiin koluamassa Joensuun (Enon) lisäksi myös Juukan, Nurmeksen, Lieksan (käytiin ihailemassa Kolin kansallismaisemia) ja Ilomantsin mahtavissa maastoissa. Yleissivistävässä osiossa vierailtiin myös Pamilon tunnelivesivoimalassa (pudotuskorkeus n. 49 metriä), joka toimii tasaavana vesivoimalana. Kapasiteetin maksimoimiseksi laitosta ajetaan jaksoissa, joiden välissä patoallas täyttyy seuraavaa ajoa varten.

Joukkue siirtyy kotimatkalle, osittain Lapin ja Vöyrin kautta, kovakuntoisempana, teknisempänä ja kokemusrikkaampana, viimeistään 8.8. mennessä.