Suunnistusliiton jokavuotinen nuorisoleiri, - Leimaus, pidetään tänä vuonna Kuopion Rauhalahdessa. Leiri, joka kestää 6.-9.6.2022, kerää Savonmaalle 1500 nuorta vetäjineen.
22leimaus.jpgKuva (Heidi Torp-Donner). Leirijoukkomme (+ valokuvaaja) saapumispäivänä.

Leirijoukkomme, - seitsemän nuorta sekä vetäjinä Henkka Backman ja Heidi Torp-Donner, siirtyivät Kuopioon kahdella autolla. Leirin tapahtumakeskuksena on Rauhalahden kylpylä kaupungin eteläpuolella. Majoitus on (OK:n osalta) Jynkän koululla lattiamajoituksena.

Sää on hellinyt leiriläisiä, vaikka yöt ovatkin viileitä. Päiväohjelman suunnistuksellinen osuus on kaksi harjoitusta per päivä. Leiriläisten menosta blogia kirjoittavat Minéa Nygård ja Vanessa Värtinen (ruotsiksi), joten tarkemmin tapahtumia voit seurata kohdasta > Lue lisää.

Leiriläiset palaavat kotinurkille torstain aikana.

 

Minéas och Vanessas läger-blogg från Leimaus 2022

Måndag 6.6

Idag hade vi en utmärkt fem timmars bilresa till Kuopio för att delta i Leimaus-lägret. Bilvägen var lång, men vi hade roligt. På vägen stannade vi för att äta på ABC. När vi kom fram, förde vi våra saker till det rum där vi skall sova.

Vi hade en kort chillstund förrän vi skulle ut på träning. Träningen var trevlig, fastän det var varmt. Dagens andra träning var ”hämäräsuunnistusta” (skymningsorientering) i skogen. Det gick riktigt bra för alla (OK:are). När vi kom tillbaka från skogen, fick vi en god kvällsbit.

Idag var det en bra & roligt dag, fast det har varit mycket program.

Tisdag 7.6

Idag var det helt supervarm och skön dag. Och programmet vi hade var jättetrevligt. Första natten gick bra, trots att det var kallt och det var svårt att få sömn. Till första träningen for vi med buss. Träningen var bra och efteråt fick vi leka i parken, där alla hade roligt.
 
Dagens andra träning var träning inför torsdagens budkavle. Efter träningen gick vi till simstranden där vi simmade och badade bastu. Det var superkul. Vi avslutade dagen med besök i djurparken. Vi köpte också glass från Sale.

Onsdag 8.6

 Vi vaknade på morgonen till morgonmål och sedan åkte vi buss till första träningsplatsen, som var Jynkänvuori. Träningen var bra och den var i bra terräng. Då det var tid för dagens andra träning, började det regna, men vi kämpade banan och klarade oss i mål.

Vi badade bastu och några modiga vågade till och med att simma. Vi hann också fira Vanessas 13-års födelsedag. Dagen avslutade vi med lägerdisco.

Torsdag 9.6

Vi startade Leimaus-lägrets sista dag med ett sportigt morgonmål. Lägret skulle sluta med en budkavletävling. OK 77 hade två (5-manna) lag i stafetten, med förstärkningar från Riihimäki. Vanessa & Minéa löpe första etappen. Alla kämpade hårt och det gick superbra för alla. Efter budkavlen åt vi lunch, packade och började åkte hem.

Lägret var superkul och alla hade roligt. Detta var ett läger vi inte kommer att glömma.