ETOC-kisojen kolmas kilpailupäivä (28.5.2022) ei poikennut aikaisemmista kilpailupäivistä sään osalta. Laji ja kilpailukeskus olivat kuitenkin uusia.

22ETOC10.jpgKuva (Sini Hulmi). TempO-kisamuoto vaatii äärimmäistä keskittymistä ja nopeaa reagointia. Kuin "Villin Lännen" kaksintaistelussa.

Ohjelmassa oli TempO-kisa ja kilpailupaikkana Kirkkonummen Veikkola. Aamupäivällä kilpailtiin kahdessa karsintaerässä - molemmissa 50 kilpailijaa, joista 18 henkilöä erää kohden pääsi iltapäivän finaaliin. Tempossa kaikki kilpailevat (sekä O- että P-sarjalaiset) samassa kisassa. Parhaiten menestyivät Ruotsi (4 suunnistajaa finaaliin) sekä Suomi ja yllättäen Italia (molemmilla 6 finaaliedustajaa).

Finaalissa suomalaisten joukkuepanos oli silmiinpistävä, - peräti viisi kilpailijaa yhdeksän parhaan joukossa. Euroopan mestariksi kruunattiin Petteri Hakala ja pronssia otti Antti Rusanen. Hopeamitalisti Marit Wiksell, Ruotsi (ja "siviilissä" Rehns BK) on aina OK 77:n järjestämissä tarkkuussuunnistuksen arvokisoissa (FinnTrailO, Eurooppa Cup) ollut palkintokorokkeella. TempO-kisamuoto on muuten suomalainen keksintö. Sen isänä, 00-luvun keskivaiheilta, on entinen maajoukkuesuunnistaja Jari Turto, käynnissä olevan ETOC-kisan kansallinen valvoja.

TempO-tulokset (valitse valikosta karsinta, finaali tai yleisökilpailut)