Samaan aikaan toisaalla ... kun kovat ratkoivat SM-erikoispitkän mestaruuksia Tampereella 17.10.2021, seuran iskuryhmä Jori Arrakoski (FSO, H50) ja Sofia Slotte (D18) juoksivat Blodslitet-suunnistuksen Norjan Fredrikstadissa.

Kuva (Sverre Slotte). "Eturivissä taistoomme käyt". D18-sarjalaiset lähtöviivalla, Sofia # 215.
Sekä sää että uudistunut hiihtostadion Fredrikstadissa näyttivät parhaat puolensa kun edustajamme kirmasivat matkaan. Kisaveteraani Jori, jolla on runsaat 30 Blodslitet-lähtöä tilillään, saavutti maalin kunnioitettavalla sijalla 36. hyväksytyn 53 suunnistajan joukossa.
Sofian osalta kaikki oli uutta (ja raskasta), mutta runsaan 3 tunnin taistelun jälkeen hän otti 13. sijallaan kirivoiton OK Moss-seuraa edustavasta, iloisesta kilpakumppanistaan. Maaliin saapui 21 suunnistajaa, joista kuitenkin peräti seitsemän hylättiin. GPS-kello näytti taipaleeksi runsaat 19 km - reipas lenkki raikkaassa nojalaisessa luonnossa.
Tulosluetteloa tarkkaan lukien, sieltä löytyy myös muita suomalaisia paikalla, - norjalaisseuroihin "naamioituneina". Katja Mjøsund voitti D50-sarjan ja Mats Haldin oli H45-sarjan ykkönen. Varmaan enemmänkin löytyy. Erikoisuutena mainittakoon, että maailmantähti Simona Aebersold oli D21-sarjassa kakkonen, kun Blodslitet-voiton vei, jo 9 (!) kerran, Anne Hausken Nordberg.