Kauden toiseksi viimeiset Länsirastit (LR-19) suunnistetaan paikan päällä 23.9.2021 Espoon Haukkalammella, Nuuksiontien pohjoispäässä.

Kuva (arkisto). Haukkalammella on tarjolla, päivä- ja yörastien lisäksi, mahtavia maisemia.

Ilmansuunta ei sinäänsä ratkaise valaistusoloja, mutta päivät lyhenevät, 20-30 minuuttia per viikko, eivätkä Haukkalammella (kuten ei myöskään finaalissa Vaakkoissa) urbaanin ympäristön valot pääse häiritsemään yön tunnelmaa. Lisäksi rastit ovat ilman heijastimia - joten haasteita riittää. Eikä se suunnistus päiväsaikaankaan ole helpoimmasta päästä Haukkalammella, joten lähtöajan ja matkan valinnassa ei sovi yliarvioida taitojaan. Kartanmyynti päiväsuunnistuksen radoille, 2 km - 7 km, on auki 16:30 - 18:30 ja yöketuille aina 21:00 asti. Tapahtuman (yö)maali suljetaan 22:30. Karttoja omatoimisuunnistajille löytyy tapahtuman jälkeen myös verkosta (katso Länsirastit.fi) tai Suomenojan Nesteeltä. Rastit ovat maastossa aina 3.10. asti. Myös Kasavuoren (LR-18:n selkeästi helpommat) rastit ovat maastossa vielä sunnuntaina 26.9.

Lopuksi pienet ennakot: OK 77:n yösuunnistusmestaruudet (OKM-yö) ratkotaan 30.9. Vaakkoin LR-rastien yhteydessä. Ilmoittaudu Nimenhuudon kautta. Ja niille tiedoksi, jotka eivät vielä ole valmiita päättämään kauttaan - Espoon Sprintti Cup (ESC), neljän seuran yhteinen suunnistusrieha keski- ja etelä-Espoon urbaaniympäristössä, (katso https://sprintticup.fi) aloittaa, koronaongelmien viivästymänä, kautensa 8 tapahtuman sarjana maanantaina 27.9.2021 Karhusaaresta.