Toisena vuonna peräjälkeen seuran perinteinen alkeiskurssi (suunnistuskoulu) oli sijoitettu syyskauteen. Kurssi oli viiden illan pituinen. Lähtölaukaus pamahti jo tiistaina 17.8.2021.

Kuva (Henkka Backman). Yhteinen alkulämmittelyhässäkkä junnujen kanssa aurinkoisella puistoniityllä.

Kurssin kolme ensimmäistä iltaa olivat "kotikentällämme" Kasavuoressa. Tiistaina 31.8. kurssilaiset saivat tutustua oikeaan metsäsuunnistukseen ja kokemuksen tuomalla itseluottamuksella metsässä liikkuviin junnukavereihin Sarjasuunnituksen (US-6) päätöstapahtuman merkeissä. Kaksi seuraavaa iltaa (syyskuussa) liikuttiin jo suuremmalla säteellä samoihin paikkoihin kuin junnuryhmä.

Kurssi keräsi 21 aloittelijaa, joista kourallinen kävi vain maistelemassa suunnistusharrastusta. Montakohan jäljellä olevista 15 jatkaa junnuryhmän mukana? Viimeisessä harjoituksessa "erillisryhminä" (14.9.) oli mukana yhteensä yli 30 nuorta sekä tusinan verran heidän vanhempiaan.

Kurssin veti tyylikkäästi läpi kokeneempi kolmikko Aada Forsman, Katriina Lipponen ja Raisa Sell, apunaan nuorempi kolmikko Sofia Slotte, Lydia Mårtenson ja Wilma Arrakoski. Suuren (!) vetäjäryhmän etuna on (sen lisäksi että yhdessä tekeminen on hauskempaa), että matkan varrelle sattuneet hetkelliset esteet eivät haittaa onnistuneiden harjoitusten läpivientiä. Suurkiitokset koko ryhmälle. Ja jos valtaosa aloittelijoista jatkaa junnujen kera, niin kyllä senkin ryhmän vetäjät kaipaavat lisävoimia.