Kauden kuudennet Länsirastit (LR-6) suunnistetaan Espoon Oittaalla kesäkelissä talvisia latupohjia hipoen. Maasto on pienpiirteisen vaativaa, joten älä yliarvioi taitojasi - lenkistä voi helposti tulla suunniteltua pidempi. Toki latupohjat helpottavat suunnistusta merkittävästi.

Kuva (arkisto, kuvitus). Tälläinen on lähinnä valtakunnan metropolikeskusta sijaiseva "erämaa".

Tapahtumapäivä on 20.5.2021, - mutta tuttuun tapaan karttoja voi printata Länsirastien INFO-sivun kautta jo pari päivää ennakkoon. Ratamestarin Vesa Kankaanpää laatimat radat (rastit) - tarjolla on perussetti 2 km helposta aina 7 km haastavaan asti - ovat maastossa aina sunnuntaihin 30.5.2021 saakka. Fyysiset kartat ilmestyvät tuttuun tapaan paikoilleen myös Suomenojan Nesteelle ennen tapahtumaa. OK:n jäsenet löytävät karttoja myös ennakkotilauksesta Luhdin nurkilta.

Oittaan "erämaahelmi" sijaitsee vain 10 mailin päästä Helsingin päärautatieasemalta. Kuvitelkaa sama etäisyys Lontoon Tower Bridge'stä ja löydät itsesi edelleen, suunnasta riippumatta, 10-kerroksisten talojen ympäröimänä.

Koska LR-rytmi, omatoimisuunnistuskonseptin siivittämänä, on koko tämän kevään 11 vuorokautta, niin muistutukseksi mainittakoot, että Lahnuksenkin (LR-5) rastit ovat vielä maastossa 23.5. saakka.