Suomen mestaruuskilpailut hiihtosuunnistuksessa käynnistyivät viikonloppuna 13.-14.2.2021 Pälkäneellä Veikko Hakulisen talvirastien yhteydessä. Isäntänä toimi Valkeakosken Haka.

Kuva (Marja-Liisa Suomalainen, VaHa:n kisakuvaaja). Linssilude Elkku Talja on osunut kuvaajan tähtäimeen.

Konsepti oli hieman tavallisuudesta poikkeava, sillä kisassa ratkaistiin vain ykkösryhmän (R1) mestaruudet, - pikamatkalla lauantaina ja keskimatkalla sunnuntaina. Ikämies ja -naissarjat (R2) pääsevät leikkiin mukaan kahden viikon kuluttua (27.-28.2) Alun talvirastien (Alajärvi) yhteydessä. Silloin R2:lla on keski- ja pitkä matka, mutta R1:llä pelkkä pitkä matka. Tämän talven hisu-SM-putki päättyy 6.-7.3 Orimattilan nurkilla - ensin sprinttiviestit lauantaina ja päätteeksi R2:n sprintti sunnuntaina.

OK 77 oli tämän viikonlopun SM-kisoissa liikkeellä neljän hengen iskuryhmällä. Viikonlopun menestyksekkäin oli Jonny Donner (H20), joka nappasi plaketin molempina päivinä. Sprintissä Jonny oli 10. ja keskimatkalla 8. Velipoika Jesper Donner (H17) säesti keskimatkalla samalla 8. sijallaan. Myös H21-sarjassa seura oli edustettuna, ensi kertaa vuosikausiin (-kymmeniin?), kun sijoitukset painuivat 30+ puolelle. Talvirastien yhteydessä suunnistettiin myös kaksipäiväiset kansalliset seniorisarjoissa. Raisa Sell (D45) todisti, kahdella matkavoitollaan, kuuluvansa uuden sarjansa kansalliseen kärkikastiin.

Veikko Hakulisen Talvirastit, kisasivut (myös tulokset)